MRK Sesvete: Pobjeda na početku sezone

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.9.2018. 11:35:12
MRK Sesvete: Pobjeda na početku sezone

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U prvom kolu Premijer lige rukometaši Sesveta pobijedili su riječki Zamet s 28 : 24 (14:15).



Na samom početku uobičajeno odmjeravanje snaga i vodstvo Sesvećana od 2:0. Međutim vrlo dobra ekipa Zameta sastavljena većinom od mladih igrača brzo se konsolidirala, i nakon izjednačenja na 3:3 i potom 4:4 slijedi u velikoj igračkoj rupi Sesveta niz pogodaka gostiju od 5:0. Domaći polako hvataju priključak, ali do kraja poluvremena nisu stigli izjednačiti, na odmor se otišlo s  14:15.


U drugom poluvremenu Sesvete konsolidiraju redove, te iako Riječani u samom početku drugog poluvremena uspijevaju povećati razliku u svoju korist, na krilima Nikole  Mirosavljevića, desnog krila za kojeg obrana Zameta nije imala rješenje, a koji je samo u drugom poluvremenu postigao sedam pogodaka, ukupno 11, domaći sustižu, potom i prestižu goste, te više vodstvo ne ispuštaju iz ruku. Dalje je bilo pitanje samo rutine kolika će biti razlika, pred kraj se kretala oko pet, na kraju četiri razlike za dečke Davora Dominikovića. 


Uz spomenutog fantastičnog Nikolu Mirosvljevića i njegovih 11, šest pogodaka postigao je Neven Grgurić, po 3 Marko Šehić i Mislav Perković, dva Alen Šušnja i po jedan Lovro Šprem, Marko Mihaljević i Vito Bahtijarević. Kod gostiju najefikasniji je bio Matija Starčević sa 6 pogodaka.


Svakako moramo spomenuti da je svoju večer imao i Matej Mudrinjak s desetak obrana kojima je protivničke napadače posve „ubio” u pojam. 


Lijepo je vidjeti nakon ovog prvog kola Sesvećane u vrhu tablice, na drugom mjestu. Koliko je to objektivno vidjet ćemo u narednim kolima, ali ova prva utakmica ulijeva optimizam u ostvarenje plana o plasmanu naše momčadi iznad sredine u gornji dio  natjecanje u Ligi za prvaka.


Dodajmo da je su  tribine bile lijepo popunjene navijačima, njih više od 200 bučno je bodrilo igrače Sesveta i nadajmo se da će s vremenom još više Sesvećana početi dolaziti na utakmice.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account