MRK Sesvete s lakoćom u Novoj Gradiški

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.2.2017. 23:56:33
MRK Sesvete s lakoćom u Novoj Gradiški

Foto: Sesvete danas - arhiva

Rukometaši Sesveta su u 17. kolu 1. HRL sjever u subotu navečer odigrali u gostima kod Nove Gradiške i pobijedili 38:27. Trenutačno su prvi na tablici i kucaju na vrata Premijer lige.


Utakmica je započeta minutom šutnje za Karla Prstačića, igrača RK Nova Gradiška, koji je tragično preminuo prije točno godinu dana. Utakmicu smo otvorili gotovo savršeno i nakon 20 minuta igre vodili rezultatom 12-3. Obrana je bila odlična, a ono što je i došlo do gola skidao je naš iskusni vratar Aleksandar Mateša kojemu je ovo bila jubilarna stota utakmica u dresu Sesveta.

Na odmor se otišlo s našim vodstvom 17-8, a u nastavku utakmice preostalo je samo sačuvati prednost i mirno privesti utakmicu kraju. To se i dogodilo te smo došli do nove ligaške pobjede rezultatom 38-27. Zbog ozljede u sastavu nije bio vratar Matej Mudrinjak, ali Mateša je odradio odličan posao i bio (po)najbolji pojedinac na terenu. Zadnjih 15 minuta na gol je po prvi puta stao naš kadet Marko Pranjić i opravdao ukazano povjerenje. Listu strijelaca u našim redovima predvodili su Neven Grgurić, Marko Mihaljević i Luka Vinković s pet zabijenih pogodaka.

MRK Sesvete: Aleksandar Mateša, Marko Pranjić; Neven Grgurić 5, Matija Rodić 1, Luka Ćosić 3, Krešimir Malbašić 2, Matej Semren 3, Karlo Grgurić 3, Marko Punčec 4, Josip Mijo Jurić 1, Marko Mihaljević 5, Alen Šušnja 2, Nikola Mirosavljević, Luka Vinković 5, Roko Glasnović, Darko Mršić 4.

Trener: Zvonimir Bilić

Tekst: Marko Čurković


Create Account