MRK Sesvete: Umjesto pobjede, poraz u posljednjoj sekundi susreta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.10.2019. 10:00:58
MRK Sesvete: Umjesto pobjede, poraz u posljednjoj sekundi susreta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 3. kolu Paket 24 Premijer lige Rukometaši Sesveta su u Jelkovcu su ugostili Poreč, te izgubili oba boda, a mogli su i pobijediti.



Nakon dva gotujuća poraza, rukometaši Sesveta igrali su na domaćem terenu u sportskoj dvorani SŠ Jelkovec. Utakmica je započela vrlo izjednačeno i tako je bilo veći dio susreta. Pred kraj prvog poluvremena gosti dolaze do vodstva, a na odmor se odlazi s 12:14 za Poreč.  


Na početku drugog poluvremena Sesvećani su zaigrali puno brže i koncentriranije što je nakon serije od 4:0 dovelo do preokreta i vodstva domaćina, do Istrijani se oporavljaju i serijom 3:0 dolaze do vodstva. Do kraja utakmice u više navrata gosti vode plus jedan, domaći sustižu da bi dvije minute prije kraja rezultat bio izjednačen 30:30. U jednom prodoru Porečani gube loptu i slijedi napad Sesvećana za moguće vodstvo. 


Međutim, 45 sekundi prije kraja utakmice Tim Thoss čini prekršaj za isključenje, Sesvete imaju cijeli napad. Lopta se može držati do zadnje sekunde i eventualno uputiti udarac za možebitnu pobjedu. Imamo siguran bod u ruci i onda velika greška. Udarac na protivnički gol ide prerano i preslabo sa sredine terena, protivnički golman brani, baca dugu loptu u kontru i u sedam sekundi do kraja Filip Perić juri prema golu i sekundu - dvije prije prije sirene zabija za pobjedu Poreča. 



Ne treba opisivati veliko slavlje gostiju za iznenađujuću pobjedu, iznenađujući poklon sesvetskih rukometaša, a s druge strane, naše domaće, nevjerica, tuga i jad. 


Nakon tri kola Sesvete su zajedno s Varaždinom na začelju bez osvojenih bodova. Najefikasniji u redovima Sesveta  bili su Krešimi Krešić s 9 pogodaka iz 11 pokušaja i Leon Strbad koji je postigao 8n pogodaka sa stopostotnom preciznošću. 


Najbolji igrač susreta bio je Matija Rađaković koji je postigao čak 13 pogodaka.


Ipak treba spomenuti i lijepu gestu uoči utakmice. Predsjednik MRK Sesvete Josip Ćurković uručio je prigodne poklone članovima juniorske reprezentacije Hrvatske koji su početkom ljeta na Svjetskom prvenstvu u Špaljnolskoj osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju. Izbornik juniorske reprezentacije je trener Sesveta Davor Dominiković, golman Ivan Panjan i pivot Danijel Papić, a fizioterapeut naše reprezentacije ujedno je i u našem klubu Željko Kercel.


Iz gostujuće ekipe nagrađen je trener reprezentcije i RK Poreč je Dinko Đanković.


MRK Sesvete: Ivan Panjan (7), Marko Pranjić; Leon Strbad 8, Mislav Perković, Darko Krndelj 4, Marko Jurakić, Daniel Vusić 4, Ivan Matić, Ivan Karlo Kuraja, Darko Mršić 1, Ivan Rukavina, Krešimir Krešić 9, Martin Vrpoljac 1, Marko Šehić, Danijel Papić 2, Domagoj Potnar.



Rezultati 3. Kola




Tablica




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account