Nexe u Našicama bolje od Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.3.2021. 9:25:28
Nexe u Našicama bolje od Sesveta

Foto: Luka Lukić

U prvom kolu Lige za prvaka u Našicama Nexe je pobijedio MRK Sesvete s 32:23 (19:15).



U nastavku prvenstva u Paket 24 Premijer ligi, rukometni klubovi podijelili su se u dvije skupine u Ligi za ostanak i u Ligi za prvaka u kojoj se natječe i MRK Sesvete. Iako je formalno bio domaćin, sesvetski klub je igrao utakmicu u Našicama protiv momčadi Nexe koja zajedno s PPD-om Zagreb se sad priključila u nacionalno prvenstvo i (očekivano) bila bolja od rukometaša Sesveta, iako s naši momci pružili dostojnu partiju.


Na samom početku susreta smo čak uspjeli i povesti pogotkom razlike, međutim, internacionalci, od kojih neki i reprezentativci preuzimaju stvar u svoje ruke i ponajviše pogodcima Jaganjca i Kevića daju do znanja da ne bi trebalo biti iznenađenja. Na odmor se odlazi s +4 za Našičane koji su imali i + 6.


U nastavku ista slika, polagano povećanje razlike i konačno 32:23 i + 9 za klasu bolje momčadi. Inače, unaprijed se zna da će PPD Zagreb i Nexe voditi bitku za prvaka Hrvatske, a ostalima će osvajanje trećeg mjesta biti ravno osvajanju prvenstva. Za sada u hrvatskom rukometu tako stoje stvari, a i kod nas, kao i svugdje u sportskom svijetu uglavnom vrijedi pravilo "koliko para, toliko muzike" posebice u momčadskim sportovima.


Najefikasniji u sesvetskoj momčadi bio je Eugen Josip Žaja postigavši 6 pogodaka, dok su Krndelj i Gavrić dali po 4 gola.


Sesvete: Filip Perić 9/41 Nikola Kahlina; Darko Krndelj 4 (3), Josip Topić, Domagoj Potnar 2, Eugen Josip Žaja 6, Ivan Matić 1, Danijel Papić 1, Tin Baković, Paskal Bačić, Danijel Vusić 2, Mislav Šuker 3, Krešimir Krešić, David Štrković, Davor Gavrić 4 i Nikola Finek 2.

Trener: Silvio Ivandija





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account