Održan rukometni Sesvete kup

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.9.2017. 10:17:38
Održan rukometni Sesvete kup

Foto: MRK Sesvete

Proteklog vikenda (16. i 17.9.) održalo se drugo izdanje turnira “Sesvete kup”, koji je okupio 12 ponajboljih ekipa 2004. godišta iz Zagreba i okolice. Nakon što je prvo izdanje osvojila Maksimir Pastela, ove godine su najbolji bili dečki iz RK Rugvice, dok su naši rukometaši bili odlični drugi.

Turnir se igrao u četiri skupine po tri momčad, a najbolji iz svake skupine plasirali su se u polufinale, objavljuje MRK Sesvete na svojim stranicama. Sesvećani su to postigli pobjedom nad ZG Dubravom (16-13), a nakon toga i nad RŠ Karlovcem rezultatom 25-16. U skupini B očekivano najbolji su bili rukometaši Dugog Sela koji su uvjerljivo pobijedili i drugu ekipu MRK Sesvete i RK Sisak. Najveće iznenađenje turnira priredio je MRK Ivanić koji je porazio favoriziranu Maksimir Pastelu s čak 9 golova razlike. Rugvičani su u skupini bili bolji od Dubrave (24-19) i Bjelovara (19-15).

U prvom polufinalnom susretu Sesvete je u susjedskom derbiju bilo bolje od Dugoga Sela rezultatom 22-20 (12-9), dok je Rugvica u drugom polufinalu bila uvjerljiva protiv Ivanića rezultatom 24-18.

Broncu su na kraju osvojili rukometaši Dugog Sela koji su u utakmici za 3. mjesto porazili MRK Ivanić rezultatom 30-24, dok je u velikom finalu Rugvica iskoristila izostanak dvojice prvotimaca Sesveta (Ante Šekelja i Ivan Marić) te zasluženo osvojila turnir.

Najbolji strijelac turnira bio je naš Luka Stanić, dok je najboljim igračem turnira proglašen Nikola Ivanković, a najboljim vratarem Zvonimir Hrka (obojica RK Rugvica).

Trener 2004. godišta Josip Cvetković bio je zadovoljan kako su mladi Sesvećani odigrali turnir:

“Iznimno sam zadovoljan – prvenstveno voljom, htijenjem i borbenošću na ovogodišnjem turniru koji nam je dao dobre smjernice na budući rad, ali i odnos prema svakoj utakmici. Drago mi je da smo napravili jedan rezultatski iskorak s obzirom na prošlu godinu i nadam se da ćemo u tom ritmu nastaviti i u prvenstvu koje počinje sljedećeg vikenda.”

 

KONAČAN POREDAK:

    RK Rugvica
    MRK Sesvete
    MRK Dugo Selo
    MRK Ivanić
    RK Maksimir Pastela
    RŠ Karlovac
    RK Sisak
    RK Bjelovar
    RK ZG Dubrava
    RK Polet
    RK Dubrava
    RK Sesvete 2




MRK Sesvete


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.8.2023. 11:29:29

Create Account