Pobjedom nad Varaždinom MRK Sesvete stigao do drugog mjesta Premijer lige!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.11.2018. 11:02:01
Pobjedom nad Varaždinom MRK Sesvete stigao do drugog mjesta Premijer lige!

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

MRK Sesvete u punoj gimnazijskoj sportskoj dvorani pobijedio je RK Varaždin s 32:27 (17:14), te stigao do drugog mjesta!


U rukometnoj Premijer ligi sinoć je odigrano nekompletno 6. kolo. U gimnazijskoj sportskoj dvorani Sesvećani su sinoć ugostili Varaždince, odličnu ekipu koja se našla u određenim problemima, no unatoč toga što su ih napustila dvojica izvrsnih prvotimaca odigrali su vrlo dobru utakmicu ne dopustivši domaćinima do pred sam kraj nimalo odmora. 


U početku su čak jedno vrijeme i vodili s golom razlike do nakon 5:5 Sesvećani više nisu dozvolili gostima dolazak do vodstva i priveli utakmicu kraju s plus 5.


Najefikasniji u redovima Sesveta je bio Toni Ezgeta sa 6, a Vito Bahtijarević postigao je pet pogodaka. Čak dvanaestorica domaćih rukometaša postizali su pogotke, što dovoljno govori o širini sesvetskog igračkog kadra i već se sada vidi koje će sve momčadi u prvenstvu igrati pretendirati za vrh, a tu su svakako i Sesvete.  


Protivnicima sve pohvale na izvrsnoj predstavi.  „Varaždin je pokazao da su momčad za svaki respekt i za dobrobit hrvatskog rukometa želim im da izađu iz trenutačnih problema koje imaju u klubu. Unatoč toga držali su nas stalno pod visokom tenzijom i praktično do zadnjih pet minuta nismo mogli odahnuti”, rekao je na kraju utakmice trener Davor Dominiković.


Nakon ovog kola Sesvete se nalaze na drugom mjestu tablice odmah iza Umaga koji je jučer kod kuće pobijedio Dubravu koja je sada pala na treće mjesto s istim brojem bodova kao i Sesvete, ali slabijom gol razlikom.  Realno je to četvrto mjesto, jer se PPD i Nexe ne natjeću u ovoj fazi prvenstva, no ove naše dvije europske momčadi možemo smatrati rangom više, tako da se radujemo boravku na vrhu naših rukometaša.


U narednom kolu MRK Sesvete gostuje u Rudama kod Rudara.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account