Pobjedom u gostima rukometaši Sesveta stigli na sa vrh!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.11.2018. 11:57:14
Pobjedom u gostima rukometaši Sesveta stigli na sa vrh!

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sinoćnjom pobjedom u gostima protiv Rudara 25:23 MRK Sesvete zauzeo je prvo mjesto na tablici!



U 7. kolu Premijer ligerukometaši Sesveta gostovali su  u Rudama na jednom od najneugodnijih gostovanja u sezoni. RK Rudar, povratnik u Premijer ligu, je u prvih šest kola osvojio samo tri boda, no može se reći da i nisu imali sreće jer su na domaćem terenu izgubili samo s golom razlike od odličnih momčadi Umaga i Dubrave.



Prvih 10 minuta utakmice igralo se gol za gol, a zatim na krilima Nikole Mirosavljevića Sesvećani rade seriju od pet pogodaka u nizu i dolaze do prednosti 9-5 u 15. minuti. Odlična obrana se nastavila i narednih 15 minuta te se na odmor odlazi s +4. 


Rudari su vrlo dobro ušli u drugo poluvrijeme i u 37. minuti pogotkom  bivšeg igrača Sesveta Tomislava Brnasa dolaze na samo gol zaostatka (15-16). Nakon toga uslijedilo je uraganskih 10 minuta naših rukometaša u kojem je napravljena serija 7-0 i vodstvo povećano na 23-15! Kada se činilo da je pitanje pobjednika riješeno, domaći sastav je (kao i protiv Dubrave u 1. kolu) našao dodatnu snagu i ubrzao tempo te iz minute u minutu smanjivao svoj zaostatak. U predzadnjoj minuti pogotkom Valentina Runtasa domaći su došli na samo gol zaostatka (23-24), ali je onda Lovro Šprem na asistenciju Vite Bahtijarevića zabio gol s krila i potvrdio pobjedu. Da ne bude dodatne drame pobrinuo se fantastični Ivan Panjan koji je obranio sedmerac u zadnjoj minuti utakmice. Ivan je obranio 14 lopti (42% obrana) i bio najbolji pojedinac ekipe. Najučinkovitiji na terenu bili su krilni igrači – Lovro Šprem, Leon Strbad i Nikola Mirosavljević postigli su svaki po 4 pogotka!


Nakon 7. kola Premijer lige – gužva na vrhu ljestvice. Na prvom mjestu su naši rukometaši s 12 bodova, koliko ima i Umag, ali je gol razlika na strani Sesveta.  


MRK Sesvete: Ivan Panjan (14), Matej Mudrinjak (1); Neven Grgurić 2, Mislav Šuker 1, Matej Semren 1, Toni Ezgeta 1, Lovro Šprem 4, Mislav Perković, Nikola Mirosavljević 4, Marko Jurakić 2, Marko Mihaljević 2, Alen Šušnja 2, Vito Bahtijarević 1, Darko Mršić 1, Marko Šehić, Leon Strbad 4.


Trener: Davor Dominiković

Napisao: Marko Ćurković


Nekompletni rezultati kola:


Tablica: 




Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account