Pobjedom u Umagu, rukometaši Sesveta ponovo na vrhu, izborili Ligu za prvaka!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.3.2021. 12:19:14
Pobjedom u Umagu, rukometaši Sesveta ponovo na vrhu, izborili Ligu za prvaka!

Foto: MRK Sesvete

U 17. kolu Paket 24 Premijer lige Sesvećani su u gostima u Umagu pobijedili domaćine s 30:27 (14:12).



Odmah na početku utakmice vidjelo se tko je gazda. Dečki iz Sesveta poveli su odmah 3:0 i vodstvo održavali gotovo tijekom cijelog susreta. Jedino su  početkom drugog poluvremena Umažani došli do izjednačenja 14:14 i potom 15:15 i to je sve što su mogli protiv odličnih i za njih prejakih protivnika. U nekoliko navrata bilo je i +5 za Sesvećane. 


Svi su dali svoj obol pobjedi, no svakako treba istaknuti vrlo raspoloženog Darka Krndelja na desnom krilu koji je u protivničku mrežu u dvorani Stella maris natrpao 7 pogodaka, a slijedio ga je uvijek izvrstan i koristan u igri Danijel Vusić s 5 golova. Karpo Sirotić je suvereno dirigirao igrom, a uz to postigao još 4 komada. Svakako treba dodati i doprinos golmana Filipa Perića s 10 obrana. 


Ovom pobjedom Sesvete su kolo prije kraja prvog dijela prvenstva zasjele na vrh s istim brojem bodova kao Poreč kojeg smo prije tjedan dana pobijedili u Jelkovcu, a slijede Varaždin s bodom i Dubrava s dva boda manje od Sesveta, koliko ima i peta Gorica. Unatoč zgusnutoj situaciji na vrhu, pobjeda u Umagu donijela je sesvetskom klubu nastavak natjecanja u Ligi za prvaka u koji odlaze četiri najbolje momčadi. 


No, u posljednjem kolu, u nedjelju 14. ožujka u Jelkovcu Gorica neće imati nimalo lak zadatak, jer vrlo je malo momčadi ove sezone odnosilo bodove iz Sesveta. 


Sesvete: Filip Perić 10/34, Matej Mudrinjak 1/4; Darko Krndelj 7 (1), Josip Topić 1, Domagoj Potnar 1, Josip Eugen Žaja 1, Ivan Matić 1 (1), Danijel Papić 1, Leon Strbad 1, Danijel Vusić 5, Misav Šuker 1, Krešimir Krešić 3, David Štrković, Karpo Sirotić 4 (1) i Nikola finek 4

Trener: Silvio Ivandija


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account