Podravka ipak prejaka za Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.12.2019. 12:01:49
Podravka ipak prejaka za Sesvete

Foto: Sesvete danas, arhiva

Posljednju utakmicu jesenjeg dijela prvenstva koja je bila odgođena za ovaj petak odigrale su rukometašice Sesveta Agroproteinke i Podravke.



Odgođena utakmica 11. kola 1. HRL za žene odigrana je u petak navečer u gimnazijskoj sportskoj dvorani. Unaprijed se znalo da najbolji i najtrofejniji, europski rukometni klub Podravka iz Koprivnice nema u Hrvatskoj adekvatnog protivnika, osobito nakon što su u srijedu porazile drugi naš najjači klub, zagrebačku Lokomotivu s 9 pogodaka razlike, tako da je rezultat ove utakmice od + 7 za Podravku vrlo dobar za naš klub, konačno 30:37 (15:18).


Koprivničanke nisu značajnije nadigrale rukometašice Sesveta, ili im je već svega dosta, pa su igrale koliko su morale. Držale su se Sesvećanke jako dobro, veći dio prvog poluvremena, te gotovo do polovice drugog tek dva - tri gola razlike za gošće, a nakon toga Saračević je zatražio od svojih djevojaka da malo pokažu svoje renome i snagu, tako da je međunarodna momčad Podravke s iskusnim internacionalkama na kraju dogurala do 7 pogodaka razlike što je zadovoljilo i jedne i druge. 


Najefikasnija u redovima Sesveta bila je Bernarda Ćalušić s 8 pogodaka od kojih 5 iz sedmeraca, a ponovo je odlično branila Lucija Bešen koja je Podravkašicama obranila čak 10 udaraca. Za usporedbu obje vratarke Podravke zajedno su obranile 8 udaraca Sesvećanki. 


Na kraju je naš klub završio na petom mjestu što je u aktualnoj situaciji i odnosu snaga očekivan rezultat. 


Sesvete: Lucija Bešen 10, Petra Lovrenčević;      Elena Matijaš, Bernarda Ćalušić 8 (5), Mia Tupek 3, Mihaela Bešen, Ana Grlić, Petra Dičak 2, Lara Burić 2, Lucija Cvitanović, Valentina Derežić, Mia Brkić, Dora Lukić 3, Ana Andelić 4, Ana Pehar 4 i Ines Lisjak 4


Trener: Branko Šebek




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account