Poraz rukometaša Sesveta: Zameo ih Zamet

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.3.2019. 10:08:27
Poraz rukometaša Sesveta: Zameo ih Zamet

Foto: Sesvete danas, arhiva

U 2. kolu Lige za ostanak Premijer lige u subotu MRK Sesvete - MRK Zamet 28:29 (16:15).



Momčad iz Rijeke koju su Sesvećani nekoliko kola ranije u Sesvetama pobijedili s 4 razlike, otišla je sinoć kući pjevajući. I imali su doista razloga za to, jer su im dečki iz Sesveta omogućili slavlje.


Sesvećani su, vidjelo se to, imali vrlo loš dan. Iako su kvalitetnija ekipa od riječke, iako imaju u ovoj ligi sigurno najbolju obranu, jučer su bili šuplji k'o ementaler, primeći 29 pogodaka, a istovremeno vrlo neefikasni u napadu.


Početak utakmice bio je na strani domaćina. Vodile su Sesvete u nekoliko navrata i s tri razlike, kad se počelo uvelike griješiti. Sredinom prvog poluvremena gosti sustižu, a potom i prestižu smetenog domaćina. Igra se gol za gol, no Sesvećani ipak uspijevaju na odmor otići s golom prednosti. U drugom poluvremenu bolja igra gostiju. Vode s golom prednosti, pa domaći izjednače i tako veći dio poluvremena, pred kraj imaju i dva gola prednosti, a onda u predzadnjem napadu Mršić smanjuje na samo gol zaostatka. Nekoliko sekundi prije kraja Mršić u protunapadu puca za izjednačenje, no lopta je ušla u mrežu pola sekunde nakon zvuka sirene. Bilo je očito da nije pogodak i nitko se zbog toga nije ni bunio. Ovog puta pobijedila je na terenu bolja momčad.


A sad malo o igri naših. Prije svega naš sada već slavni "ministar obrane" Ivan Panjan, koji je toliko puta do sada izvlačio našu momčad, koji je toliko puta do sada izluđivao protivničke napadače, u subotu je imao jednostavno loš dan i koliko kod se možda tko ljutio, Panjan na to ima pravo. Od 34 udaraca prema golu, obranio je samo 7 lopti, što je s postotkom od 21% daleko ispod njegovog nivoa i renomea. Pri kraju utakmice Davor Dominiković uveo je Mateja Mudrinjaka koji je možda baš jučer imao svoj dan, no nije to stigao dokazati. Od pet udaraca prema golu, obranio je 3, što je 60% obrane i fantastična statistika. Da je branio duže vidjeli bismo bi li tako i nastavio, no za svoj dio igre Matej je jedan od rijetkih koji je jučer zavrijedio čestitke.


Napisali smo dečki imaju pravo na jedan loš dan. Naravno i tu nitko ne bi trebao vidjeti problem, no samo jedan dan. Ovo je bio već drugi u dva kola. Loša obrana, nevjerojatna neefikasnost u napadu i ponekad, čini se, pomala zbunjenost na terenu razlog su ovakvog rezultata. Da i povremeno neslušanje trenera. Uzalud je Dominiković u pojedinim trenucima preko cijelog terena vikao što treba učiniti, no nisu ga čuli. I napravili su po svome. I ništa od pogotka. 


No ne treba nakon svakog pogotka svaliti drvlje i kamenje na dečke kojima nije išlo, međutim, oni su željeli igrati Ligu za prvaka, a u Ligi za ostanak nakon dva kola imaju dva poraza. Stoga je ovakvo razmišljanje nas laika možda i logično. 


Ipak treba čestitati onima kojima je išlo, prije svega Marku Šehiću koji je bio jedini raspoložen za postizanje golova, postigao ih je čak 10 od 11 udaraca, što je nevjerojatna preciznost od čak 91%. Pridružio mu se Marko Mihaljević s 4 pogotka od 5 pokušaja, što je 80% i isto tako imresivna statistika. No, statistika dvojice igrača i već spomenutog možda prekasno uvedeog golmana Mateja Mudrinjaka ne može dobiti utakmicu. 


Sigurni smo da će o svemu tome Dominiković porazgovarati s igračima i pripremiti ih za naredni ogled.


Unatoč ovog poraza Sesvećani su i nadalje prvi na ljestvici s 14 bodova koliko su kao najbolja momčad i unijeli u ovo natjecanaje, Zamet je sada neočekivanim uspjehom došao na drugo mjesto s istim brojem bodova kao Sesvete, a treći je Rudan Labin, vrlo dobra ekipa koja u narednom kolu kod kuće dočekuje upravo Sesvete. Bit će to teška utakmica, no valjda će se momčad uspjeti resetirati i dokazati svoju kvalitetu.


Rezultati 2. kola:



Tablica:





Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account