Proslavljeni "kauboj": Davor Dominiković na klupi MRK Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.5.2018. 17:56:05
Proslavljeni "kauboj": Davor Dominiković na klupi MRK Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U maloj konferencijskoj dvorani hotela Galus u Sesvetama danas u podne na konferenciji za novinare predstavljen je novi trener MRK-a Sesvete.


Prvenstvo još nije niti završilo, a vodstvo novopečenog premijerligaša već je povuklo, nadajmo se, pravi potez dovođenjem u momčad našeg proslavljenog rukometaša Davora Dominikovića koji je odnedavno rukometnu karijeru zamijenio trenerskom. 


Dva kola prije kraja rukometaši Sesveta osigurali su ostanak u elitnom rangu što je i bio prioritet nakon plasmana, a utakmice sa Zametom i Umagom sada su samo stvar prestiža i ništa više. Ponosno je u ime vodstva kluba tajnik Marko Ćurković istaknuo nevjerojatnu činjenicu da je u samo dvije godine mali "provincijski" klub postao veliki i od drugoligaša (III rang) plasirao se preklani u prvu ligu (II rang), da bi u toj istoj godini osvojili prvenstvo i plasirali se u najviši rang Premijer ligu. "Znali smo da će biti teško ostvariti cilj opstanka, ali uspjeli smo u tome na čemu čestitam svim igračima i treneru, a još više veseli što smo u tome uspjeli u dvoboju s izravnim konkurentom Karlovcem", rekao je na konferenciji Ćurković. 


A Davor Dominiković, legendarni stup hrvatske rukometne obrane ušavši u trerske vode prošle je godine zajedno s Vladom Šolom od RK Dubrava napravio respektabilnu ekipu koja je trenutačno treća na ljestvici odmah iza još uvijek neprikosnovenih PPD-a Zagreb i Nexea. Upravo ulazak u ligu za prvaka je cilj koji bi Dominiković trebao, ali  mogao slijedeće ostvariti s možda još pokojim pojačanjem koje je stidljivo navješteno, no, imena se za sada još ne znaju.


"Nije ga Lino Červar slučajno odabrao za svog pomoćnika, pa stoga imamo puno pravo nadati se, ali i očekivati od novog trenera stvaranje snažne i dobro pozicionirane ekipe", rekao je tajnik Ćurković predstavljajući novinarima od kraja ove sezone novog trenera Sesvećana.


Dominiković je ponajprije čestitao igračima, ali i trenerima Štrleku i Zrniću koji su i ostvarili ovaj dosadašnji uzlet Sesveta u svega dvije godine. "Vjerujte mi da jako dobro znam da je apsolutnom debitantu, kao što su Sesvete jako teško  izboriti opstanak u rang u koji su ušli, a njima je to uspjelo i matematički dva kola prije kraja", rekao je na početku budući trener dodajući da je upravo to i njemu omogućilo vođenje jedne vrlo kvalitetne premijerligaške momčadi.


Sesvetski rukometni klub nije za njega  nikakva novost. Zadnjih je godina iz Njemačke pratio razvoj kluba, s predsjednikom Josipom Ćurkovićem je prijatelj, njegov nadređeni u reprezentaciji, ali i prijatelj Igor Vori je Sesvećan. To su neke od zanimljivosti koje su moguće i pomogle Dominikovićevom dolasku u Sesvete. I još nešto je jako zanimljivo. 


"Moj prijatelj inače iz Metkovića kao i ja, Vladimir Jelčić, moj bivši suigrač danas vodi sesvetski ženski rukometni klub. Metkovac, Sergej Jakirević, moj prijatelj vodi sesvetski nogometni klub i nadam se da će taj trolist mnogo učiniti za sesvetski sport", rekao je Dominiković na pola u šali, na pola u zbilji. 


Govoreći o rukometu istaknuo je potencijal ovog područja, te nadu da je moguće ostvariti cilj za narednu sezonu, umjesto ovogodišnje Lige za opstanak, naredne igrati Ligu za prvaka, no, kako kaže, Premijer liga je vrlo kvalitetno natjecanje. 


"Ono što morate znati, hrvatska liga, dakle Premijer liga nije za podcijeniti. Radi se o vrlo snažnom natjecanju europske kvalitete i da se kao takva nalazi u nekoj zapadnoj zemlji, na svakoj bi utakmici bilo brdo svjetlećih reklama, dolazile bi tisuće gledatelja, no kod nas je to malo drugačije pa stoga javnost koja nema puno doticaja s rukometom ne doživljava ovo natjecanje kao nešto vrlo snažno", rekao je, učinilo nam se možda pomalo i nezadovoljan tim dijelom hrvatskog rukometnog ozračja, Davor Dominiković. 


A tajnik kluba Marko Ćurković u prilog tim riječima budućeg trenera naših rukometaša najavio je i buduće poteze uprave na ustroju kluba navijača, ali i drugim potezima kojima bi klub trebao daleko snažnije izaći u javnost, kako bi ona prepoznala, snagu i kvalitetu kluba koji bi trebao prerasti u pravi sportski brand našega kraja.  


Inače MRK Sesvete trenutačno ima oko 250 članova u devet kategorija, a koje sudjeluju u natjecanjima HRS-a, te je naredni veliki cilj stvoriti sesvetsku školu rukometa iz koje će se "hraniti" seniorske ekipe.


Dodajmo da je druga ekipa MRK-a Sesvete koja je možda i nepravedno medijski zapostavljena osvojila treću ligu, te će od naredne sezone igrati u drugoj ligi što je veliki uspjeh, ali i dobar kadrovski izvor za prvu ekipu. Upravo će tu ekipu voditi sadašnji trener koji će prvu ekipu još voditi zadnja dva kola, Davorin Štrlek  ostvario je zadan mu cilj, te ostao u najvišem rangu, a prema dogovoru s vodstvom kluba od naredne će sezone voditi drugu momčad u nastojanju proboja prema vrhu druge lige. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.5.2018. 17:22:54

Create Account