RK Sesvete bolji od Pitomače

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.10.2017. 23:35:36
RK Sesvete  bolji od Pitomače

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvećanke su u 4. kolu 1. HRL došle do druge pobjede. Sesvete – Pitomača 31:26


U gimnazijskoj sportskoj dvorani pred gledateljstvom koje bez problema stane u ZET-ov autobus pri čemu ih većina sjedi, rukometašice Sesveta pobijedile su svoje suparnice iz Pitomače. 


Gošće su pokazale da nisu slučajno došle u najviši rang, da imaju potencijala, te iako za sada bez pobjede čini se da imaju znanja za opstanak u ligi, a za naše djevojke ova pobjeda je ipak malo smirenje nakon neuvjerljivog početka.  


Utakmica je počela otprilike gol za gol da bi se na odmor otišlo miroljubivo. 


U drugom dijelu ipak je do izražaja došlo iskustvo našeg kluba koji bi po svojoj vrijednosti trebao biti četvrti ili peti u ligi, međutim početak sezone malo je dao za misliti vodstvu kluba, pa su Sesvećanke trenutačno devete od 14 klubova. 


Evo i službenog izvještaja:

Rukometašice Pitomače nastavljaju borbeno igrati u svojoj premijernoj sezoni Prve lige pa su tako i utakmicu protiv Sesveta dobro otvorile. Iako je domaća ekipa vodila na samom startu (4:2), Pitomača je ubrzo izjednačila pa preko Tanje Đud i povela sa 6:5. Sesvete se nikako nisu mogle odvojiti pa se u izjednačenom tonu igralo sve do kraja prvog dijela utakmice. Domaće igračice uvjerljivije su ušle u nastavak susreta i serijom pogodaka prvo povele 15:13, a zatim i 19:15. Pitomača nije više imala snage za sustizanje unatoč velikom htijenju, a Sesvete su uz potporu dobre obrane u napadu lako postizale golove. Od 40. do 48.minute Sesvete stvaraju seriju 7-0 koju zaključuju Ines Lisjak i Doris Vlajsović za 27:18. Iz tog se rezultatskog minusa Pitomača nije mogla previše izvući pa je do posljednjeg sučeva zvižduka zaostatak smanjila tek na 26:31.


U slijedećem kolu za tjedan dana Sesvete gostuje u Bjelovaru kod trenutačno četvrtoplasirane ekipe. 


Cjelokupni rezultati kola:


Tablica nakon četiri odigrana kola:



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account