Rukometaši Sesveta izgubili u Gorici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.2.2018. 11:16:41
Rukometaši Sesveta izgubili u Gorici

Foto: Sesvete danas, arhiva

U nastavku prvenstva u 13. kolu Premijer lige  Goričani očitoželjni osvete pred domaćom publikom iznašli su snage i pobijedili goste iz Sesveta.  Gorica – Sesvete 25:21 (13:12)



Nakon utakmice osmine finala Kupa, Sesvete i Gorica susreli su se i u prvom kolu nakon zimske stanke, a za razliku od Kupa, u ovoj je utakmici do slavlja stigla Gorica. Utakmicu je s 2:0 otvorila gostujuća momčad i prednost su držali sve do desete minute. Tada je Gorica preko Stipana Šimunovića i Davora Čavara poravnala na 5:5. Uspjela je Gorica i preokrenuti preko Čavara i povesti 9:7. Taj zaostatak su Sesvete lovile sve do isteka 30. minute kada je na semaforu stajalo 13:12. S prvom minutom nastavka Matej Semren izjednačava na 13:13, što mu je bio 150-ti gol za svoju momčad, no Gorica opet stvara seriju 2-0 i nanovo bježi. Do 50. minute ta je prednost narasla na +4 (21:17) i taj minus Sesvete više nisu mogle nadoknaditi. S jednakom razlikom je završila utakmica, a po posljednjem sučevu zvižduku bilo je 25:21.


Davor Čavar zabio je deset pogodaka, Ivan Matić šest, a Tomislav Sladoljev obranio je 11 lopti. Kod Sesveta su se istaknuli Lovro Šprem i Marko Mihaljević svaki s po četiri gola, dok je vratarski tandem Toić-Mudrinjak sakupio sedam obrana.


Na tablici Gorica i Sesvete zamijenili su mjesta, Gorica je sada šesta, a Sesvete sedmo. 


U narednom kolu u subotu, 17. 2. u gimnazijskoj sportskoj dvorani Sesvećani dočekuju pretposljednji Zamet.


Rezultati:



Tablica: 



Create Account