Rukometaši Sesveta rutinski porazili Rudare

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.2.2019. 11:08:03
Rukometaši Sesveta rutinski porazili Rudare

Foto: Sesvete danas, Luka Lukić

U 16. kolu Premijer lige u subotu navečer rukometaši Sesveta očekivano su i uvjerljivo pobijedili  solidnu momčad Rudara iz Ruda kraj Samobora 33:22 (20:10).



U sportskoj dvorani Jelkovec dileme već od početka nije bilo i od prvih minuta vidjela se velika razlika kvalitete momčadi. Sesvećani od kako su poveli nisu više ispuštali prednost iz svojih ruku, a jedino izjednačenje gosti su imali u 3. minuti kod 1:1. Razlika je rasla i napetosti i neizvjesnosti nije bilo. Na odmor se otišlo s +10 razlike, 20:10.


U drugom poluvremenu ista slika kao i u prvom, možda malo manje dinamična, no obzirom da je svima bila vidljiva velika razlika u snazi momčadi, kao i velika prednost domaćih, to je bilo za očekivati. U prilog tome dodajmo da je čak 12 igrača Sesveta postizalo pogotke, a trener Davor Dominiković dao je priliku svim igračima s klupe. 


Teško je izdvojiti bilo kojeg igrača, no svakako je ovaj puta pljesak zaslužio fenomelani Ivan Panjan koji je naprosto zaključao svoja vrata protivnicima,  imao je čak 13 obrana od kojih tri sedmerca! Zamijenio ga je također izvrsni Matej Mudrinjak s četiri obrane.


Najbolji strijelac iz redova Sesvećana bio je Vito Bahtijarević sa šest pogodaka.


Treba svakako istaknuti jednu novost koje je uveo MRK Sesvete. U trenucima uzimanja minute odmora, kao i u poluvremenu gledatelje su svojim plesom zabavljale navijačice Cheer leaders kluba Lana, koje će od sad na svakoj domaćoj prvenstvenoj utakmici plesom bodriti naše igrače i zabavljati navijače. Izvrsno izvele pet svojih točki i izmamile pljesak gledatelja.


Ovom pobjedom Sesvete su se vratile na četvrto mjesto tablice koje vodi u nastavak prvenstva u Ligi za prvaka, no do toga ma još dva kola i dvije teške utakmice, osobito naredna 2. ožujka koju naši dečki igraju protiv vodeće ekipe Dubrave na njihovom parketu. 


Na kraju važno je pozvati sve Sesvećane na utakmicu Hrvatskog rukometnog kupa kojeg MRK Sesvete igra ove srijede, 27. veljače u dvorani Jelkovec s početkom u 17,30.


MRK Sesvete: Ivan Panjan 13 (3), Matej Mudrinjak 4; Neven Grgurić 3, Mislav Šuker 1, Marko Mihaljević 4, Marko Šehić 5, Mislav Perković 3, Nikola Mirosavljević 2, Marko Jurakić 2, Nikola Jelovčić, Vito Bahtijarević 6, Darko Mršić 1, David Kocen, Leon Strbad 2, Krešimir Krešić 2, Alen Šušnja 2.


Trener: Davor Dominiković



Rezultati 16. kola:



Tablica:




Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account