Rukometašice Sesveta u finalu Hrvatskog rukometnog kupa! (video izjave)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.5.2019. 7:40:52
Rukometašice Sesveta u finalu Hrvatskog rukometnog kupa!  (video izjave)

Foto: HRS

Na Festivalu rukometa u Poreču igra se završnica Hrvatskog rukometnog kupa. U drugoj polufinalnoj utakmici rukometašice Sesveta Agroproteinke nadigrale su crikveničku Murvicu s rezultatom 32:20 (16:9). Nakon što je Podravka Vegeta očekivano pobijedila Koku s visokih 35:21, s također vrlo uvjerljivih 32:20 Sesvećanke su nadigrale Murvicu i zasluženo ušle u finale.


Sesvetska ekipa bolje otvara susret. Uz izuzetno čvrstu obranu , vrlo lako su stigle do 4:1. Murvica je imala problema s vanjskim šutom. A i kada bi uspjele naći rupu u obrani Sesvećanki, tu je bila vrlo solidna Lucija Bešen na vratima. Prva osjetnija prednost Sesveta stvorena je u 14-oj minuti, 9:4, pa je Mladen Prskalo bio prisiljen tražiti minutu predaha i razgovora sa svojim rukometašicama. Nije previše pomoglo jer je Sesvetski sastav imao nekoliko odlično raspoloženih igračica u napadu koje su s lakoćom pronalazile put do mreže Sare Mandekić. Rasla je tako prednost ekipe koju vodi Branko Šebek do 12:4 na ulasku u posljednjih deset minuta prvoga dijela. Ali i Sesvete imaju malu krizu, a usput su ušle u probleme jer su im dvije igračice isključene pa Murvica uspijeva serijom 3:0 stići na prihvatljivih 12:7. Na predah su ipak otišle s minus sedam 16:9.


Pokušavao je trener Murvice rotirati sastav koliko god je mogao, u nastavku, ali objektivno nije imao previše kvalitetnih rješenja. Ono što se treba priznati rukometašicama iz Crikvenice je silna borbenost. Niti jednoga trenutka nisu posustale. Na drugoj strani Bernarda Čalušić iskusno je vodila igru Sesveta. Ubrzavala kada je trebalo, preuzimala odgovornost u ključnim trenucima. Murvica je u završnici ostala i bez prvog strijelca Ivone Skorić koja je stradala u jednom sudaru, pa je sesvetski sastav digao prednost na plus deset pet minuta prije kraja. Čak 11 igračica Sesveta upisalo se među strijelce. Najviše puta pogađala je Bernarda Čalušić, sedam iz deset pokušaja. Kod Murvice sedam pogodaka, također iz deset udaraca Ivona Skorić. Vrijedi spomenuti da su vratarke ekipe iz Sesveta zabilježile 11 obrana. Na drugoj strani Sara Mandekić osam.


Sesvetama je to drugo finale Kupa u povijesti. 2011. godine u Samoboru izgubile su od Podravke 39:24, a sada ostaje vidjeti što će im donijeti Žatika. U subotu se u finalu kupa sastaju s Podravka Vegetom.Izjave:

Branko Šebek, trener Sesveta Agroproteinke:

“Zajedništvo i htijenje cijele ekipe, borbenost do krajnjih granica, prvenstveno u obrani, a isto tako mirnoća i taktička disciplina u napadu. U finalu ćemo dati sve od sebe i Podravka je institucija, ali neka se bore i izbore za pehar hrvatskog kupa.”


Ines Lisjak, igračica RK Sesvete Agroproteinka:

“Velika pobjeda, stvarno smo sretne, ušle smo u finale i to smo priželjkivale. Sve smo napravile kako smo se dogovorile. Držale smo obranu cijelo vrijeme, vratarka je bila odlična i to je plod toga.”


Mladen Prskalo, trener ŽRK Murvica:

“Čestitke Sesvetama, zasluženo su ušle u finale. Vidi se da imaju jednu mladu ekipu, poletnu, vidjeli ste kakve su to igračice. Ovo je nama čista nagrada i u današnjoj utakmici se vidjelo da smo dosta toga promašili, a to nas nije bacalo u život, njih je dizalo.”


RK Sesvete: 

Lucija Bešen 5/15, Petra Lovrenčević 6/14, Iris Prtljačić 0/2; Katarina Glibanski, Mia Tupek 1, Petra Dičak 4 (1), Bernarda Čalušić 7 (1), Lara Burić 1, Lucija Cvitanović 1, Doris Vlajsović4, Dora Lukić 4, Ana Anđelić 5, Mia Bošnjak 1, Ines Lisjak 2 i Ana Pehar 1.

Trener: Branko Šebek


Video: HRS

Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2020. 23:38:09

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account