Rumoketaši Sesveta pokleknuli Gorici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.4.2019. 10:21:45
Rumoketaši Sesveta pokleknuli  Gorici

Foto: Sesvete danas, Arhiva

U derbiju kola Lige za ostanak, Gorica je pobijedila Sesvete 33:27 i zasjela na vrh ljestvice. 



Bio je to četvrti poraz rukometaša Sesveta u 6 kola nastavka prvenstva u Ligi za ostanak. Za sada Sesvećani imaju tek dvije pobjede  to obje u gostima. Glavu im spašavaju dobri rezultati tijekom prvog dijela sezone kad u u Ligu za ostanak krenuli s prve pozicije i najviše bodova.


Ove subote u Gorici, naši su dečki krenuli dobro, te su dvadesetak minuta vodili s golom ili dva prednosti, što je tada dalo naslutiti da bi mogli ostvariti još jednu gostujuću pobjedu. Međutim, domaći stižu i prestižu suparnike, pa se na predah odlazi s dva pogotka prednosti za domaću momčad -  (15:13). 


Čuvala je Gorica pogodak ili dva razlike i veći dio nastavka i u razdoblju od samo tri minute napravili su seriju 4:0 te su prelomili susret. S četiri razlike ušli su u završnicu susreta i uspjeli stići do četvrte pobjede u Ligi za ostanak koja ih je dovela na vrh ljestvice. Darko Mršić bio je najbolji pojedinac s čak 10 pogodaka (službena statistika) ili 9 koliko je upisano u zapisnik.


Treba svakako reći da je sesvetska momčadbila hendikepirana neigranjem ozlijeđenih standardnih prvotimaca  Vite Bahtijarevića i pivotom Marka Šehića. 


Ovim porazom Sesvećani su prepustili Gorici prvo mjesto, ali sada s istim brojem bodova kao treći Zamet, a Varaždin je četvrti samo s bodom manje od Sesveta. U narednom kolu u nedjelju, 5. svibnja Sesvete odlaze na teško gostovanje u Rijeku kod Zameta koji je prije malo više od mjesec dana pobijedio u Sesvetama.


MRK Sesvete: 

Matej Mudrinjak, Ivan Panjan; Neven Grgurić 5, Mislav Šuker 3, Toni Ezgeta 4, Mislav Perković, Nikola Mirosavljević, Patrik Gramnjak, Marko Jurakić, Marko Mihaljević, Nikola Jelovčić, Darko Mršić 9, David Kocen, Leon Strbad 6, Krešimir Krešić, Davor Gavrić.


Trener: Davor Dominiković


Rezultati 6 kola: 




Tablica:


cc


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account