S bravuroznim Panjanom Sesvete "razbile" Spačvu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.2.2020. 10:04:30
S bravuroznim Panjanom Sesvete "razbile" Spačvu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 15. kolu Paket 24 Premijer lige rukometaši Sesveta nanijeli su težak poraz Spačvi, do jučer klubu iz vrha poretka, 28:20 (12:8).



Velika pobjeda rukometaša Sesveta izborena je u nedjelju navečer u sportskoj dvorani Jelkovec protiv vrlo dobre momčadi Spačve koja je do jučer bila pri vrhu poretka. Iako je početak utakmice najavljivao dramu na parketu, do nje nije došlo. Gosti su, doduše poveli i vodili do otprilike dvadesete minute susreta kad domaći ubacuju u višu brzinu koristeći isključenje najboljeg gostujućeg igrača Marka Vugnjevića i nizom 3:0 čine preokret, prelaze u vodstvo koje više ne ispuštaju do kraja utakmice. Na poluvrijeme se otišlo s + 4 za domaće, 12:8.


U nastavku prednost je samo rasla. Tome su doprinijeli i gosti  rastrešenom igrom 7 na 6 uz prazan gol što je uz njihove pogreške u napadu, ali i bravurozne obrane Ivana Panjana omogućilo nekoliko lakih golova, a i sam je domaći vratar pokazalo se na kraju, bio najbolji igrač utakmice ostvarivši čak 13 obrana i postigavši uz to i 3 (tri) pogotka. Na koncu potpuno pregažena momčad Spačve vratila se u Vikovce s 8 pogodaka viška u vlastitoj mreži, 28:20.


Uz Ivana Panjana koji je sinoć imao svoj dan, briljirao na golu i dao možda i najveći doprinos ovoj utakmici, treba istaknuti i Mislava Nenadića koji je kulerski profesionalno odradio cijelu utakmicu, smirivao kad je trebalo i bio najefikasniji domaći igrač s 5 pogodaka, ali treba spomenuti i Dominika Miškovića s 4 pogotka iz 4 pokušaja.


Ovom sjajnom pobjedom i to bez Vite Bahtijarevića koji nije igrao zbog ozljede, igrači Silvija Ivandije još su se podigli na tablici, sada su 7 s istim brojem bodova kao Varaždin i Umag i polako grabe prema sigurnoj zoni. Ono što najviše raduje je igra, ozbiljna, solidna u napadu i snažna u obrani što daje optimizam za buduće susrete. 


A u narednom kolu Sesvećani gostuju upravo u Varaždinu s nadom da će ovako sjajna predstava biti ponovljena.


MRK Sesvete: Matej Mudrinjak, Ivan Panjan 13/33 + 3 pogotka;   Darko Krndelj 2, Darko Mršić, Domagoj Potnar, Ivan Matić 1, Danijel Papić, Leon Strbad 4, Marko Jurakić, Daniel Vusić 3, Dominik Mišković 4, Mislav Perković 2, Mislav Šuker, Krešimir Krešić, Mislav Nenadić 5 i Ivan Rukavina 2.


Trener: Silvijo Ivandija


Rezultati 15. kola:




Poredak:



Create Account