Sesvećani porazili Metalca s 40:26

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.5.2018. 11:34:25
Sesvećani porazili Metalca s 40:26

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 7. kolu Lige za ostanak u subotu navečer u gimnazijskoj sportskoj dvorani pred dvjestotinjak gledatelja Sesvećani su odigrali uvjerljivo i porazili goste d 40:26 (21:13).


Već je od prije znano da Metalac ispada iz lige, u velikim su problemima što se vidjelo i po nedolasku na utakmicu mnogih igrača i predstavnika kluba, no, to nije naš problem. Sesvećani su odigrali vrlo uvjerljivo u utakmici bez jakih obrana, što se vidi i po rezultatu. 


Mogli bismo započeti izvještaj s onim legendarnim novinarskim člankom "iako su gosti poveli s 1:0". Naime, gosti su imali odmah na početku tri vodstva i to 1:0, 2:1 i 3:2. I to je sve što su uspjeli napraviti. Nakon tih nekoliko uvodnih minuta domaćini su pokazali tko je gazda na terenu i bez vožnje u petoj brzini, ne želeći opet poniziti goste, rutinirano odigrali za veliki rezultatski plus.


Kao i Karlovac, Metalac je nastavio negativno u borbi za ostanak. Sesvete su se pobjedom odvojile od posljednja dva i na dobrom su putu da ostanu u Premijer ligi. Nakon izjednačene prve četiri minute i 3:3, Leon Strbad Alen Šušnja i Marko Mihaljević odvode Sesvete na +4. Metalac se nikako nije mogao posložiti, a ni obrana nije bila na razini i zahvaljujući tome su Sesvete samo nadograđivale prednost i postizale lake golove. Na odmor se otišlo pri 21:13. 


Metalac se iz velikog rezultatskog minusa nije mogao vratiti ni u drugom dijelu. Sesvetski plus se povećavao iz minute u minuti te je u 45. minuti iznosio +12 (29:17). Do kraja utakmice Sesvete su došle do velikih 40 pogodaka i konačnih +14 pogodaka.


Za Sesvete Nikola Mirosavljević zabio je šest golova, a stopostotan s pet zgoditaka bio je Filip Curiš. Matej Mudrinjak obranio je 12 lopti. Kod Metalca je najbolji bio Robert Magdić sa šest zgoditaka, a David Henigman je sakupio četiri obrane. 


Sesvete i dalje drže poziciju na kojoj ostaju u Premijer ligi, sada već imaju pet bodova prednosti ispred Karlovca, no do kraja prvenstva su još tri kola. 

 


MRK Sesvete: Matej Mudrinjak (14), Igor Totić (2); Neven Grgurić 1, Luka Ćosić 2, Matej Semren 2, Filip Curiš 5, Marko Šehić 4, Lovro Šprem 2, Mislav Perković 4, Nikola Mirosavljević 6, Marko Mihaljević 5, Luka Pandža 2, Alen Šušnja 2, Leon Strbad 5.


Trener: Davorin Štrlek


U narednom kolu koje se igra tek za dva tjedna, u subotu, 19. svibnja rukometaši Sesveta gostuju u Karlovcu. U izravnom dvoboju može se odlučiti o ispadanju i ostanku. Pobijede li Karlovac, Sesvećani su osigurali ostanak, Karlovac ispada. 


Bilo bi lijepo kad bi vjerni navijači Sesveta zajedno s našim dečkim na utakmicu u Karlovac kako bi odmah u slučaju pobjede Sesveta, proslavili ostanak u elitnom rukometnom rangu. 


Rezultati kola:


Tablica:



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.5.2018. 17:56:05

Create Account