Sesvete pobijedile novakinje u 1. ligi Zelinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.9.2021. 11:00:33
Sesvete pobijedile novakinje u 1. ligi Zelinu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Započelo je natjecanje u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. Sesvete su pobijedile Zelinu 31:22 (17:11). 




Na početku sezone u najvišem hrvatskom ženskom rukometnom rangu rukometašice Sesveta pobijedile su novakinje u ovom rangu, ekipu Zeline s 31:22.


Dvadesetak minuta Sesvete i Zelina vodile su ravnopravno borbu, da bi potom domaći sastav pobjegao na tri razlike.  Na kraju prvog dijela imale su šest pogodaka prednosti (17:11). 


U drugom dijelu, dugo se igralo pogodak za pogodak, međutim velika prednost i razlika u kvaliteti  bili su na strani domaćih rukometašica. Zelina se niti jednom nije uspjela spustiti ispod šest pogodaka zaostatka.  Četiri minute prije kraja, Sesvete su otišle na čak plus 11 i bez poteškoća stigle do prvih bodova. Ukupno 15 obrana imale su domaće vratarke (Lea Beličev 9, Veronika Mamić 6). Prvo ime, ipak je bila Mia Tupek s 11 pogodaka, te Mihaela Bešen 6. 


Iako je u ljetnoj pauzi klub ostao bez nekoliko standardnih i ponajboljih rukometašica, u klubu su ostale još uvijek mlade ali sada već vrlo iskusne Mia Tupek, Mihaela Bešen i Mia Brkić koje čine okosnicu ekipe, a uz mlade nade, ali i reprezentativke Hrvatskih mladih selekcija, klub ima ekipu budućnosti koja se već sada može ravnopravno nositi s velikom većinom klubova u ovom rangu. 


RK Sesvete: Veronika Mamić 6 obr, Lea Beličev 9 obr; Magali Lujić 2, Mia Tupek 11 (6), Mihaela Bešen 6, Ana Grlić 2, Magdalena Janković Miloš, Lucija Cvitanović, Lucija Krezo, Mia Brkić 4, Nika Gavrilović 2, Lara Zovko, Dorotea Ćoraš, Sara Jukić, Lana Jurina 4 i Tomica Curić.

Trener: Davor Rokavec






Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account