Sesvetske rukometašice herojski poginule protiv prvakinja Hrvatske - Podravke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.5.2019. 12:55:31
Sesvetske rukometašice herojski poginule protiv prvakinja Hrvatske - Podravke

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Bilo je to jedno od najboljih izdanja sesvetskih rukometašica ikad protiv europske profesionalne ekipe Podravka Vegete - prvakinja Hrvatske, a takav otpor kakav im je u našem prvenstvu još samo pružila Lokomotiva nisu očekivale. Na kraju samo pet razlike za gošće: Sesvete Agroproteinka - Podravka Vegeta 23:28 (9-13)



Rukometašice Sesveta Agroproteinke pružile su u subotnjoj utakmici u gimnazijskoj sportskoj dvorani nevjerojatno snažan otpor favoriziranim protivnicma kojima je ovo 25. naslov prvakinja Hrvatske. Podravka Vegeta je u Sesvetama tražila promociju, a domaćima je to je bio idealan test za moguće finale Kupa sljedećeg tjedna. 


A da gošćama neće biti baš tako lako bilo je vidljivo već na početku kad su rabijatne internacionalke udarcem u glavu gotovo onesposobile lijevo krilo, Doru Lukić, hrvatsku reprezentativku i tako je zbog ozljede isključili veći dio utakmice iz igre. Teško je u više navrata stradavala i Ines Lisjak, ali idruge domaće igračice. Unatoč toga u nevjerojatnom zanosu kakav se rijetko viša na rukometnom parketu Korivničanke nisu uspijevale se odmaknuti igračicama Branka Šebeka koje su igrale u nekom svom transu. Podravka je tek u završnici prvoga dijela stvorila prednost i na predah otišla s 13:9. 


No u nastavku, nakon što su tijekom odmora gledatelje zabavile članice Kluba mažoretkinja Sesvećanke, naše rukometašice fantastičnom serijom 7:3 stižu do izjednačenja (16:16). Postalo je ozbiljno i trener Koprivničanki Zlatko Saračević  morao je zvati minutu predaha. Nakon toga, Podravka je napravila niz od 6:0 i pobjegla na 22:16 u samo sedam minuta. Put prema pobjedi bio je otvoren. Podravka je tako stigla do 25. naslova  prvakinja Hrvatske i nitko, čak niti Lokomotiva nije još niti blizu. Sljedeći tjedan imati će priliku u Poreču na Festivalu rukometa zaokružiti sezonu dvostrukom krunom, no nadamo se da će u finalu morati ponovo na Sesvećanke, koje u četvrtak, 16. svibnja igraju polufinalnu utakmicu protiv Murvice gdje se objektivno očekuje pobjeda.


Sesvete su prvenstvo završile na petom mjestu, a u vrhu se nalaze već niz godina. Naravno, do prva dva mjesta se ne može, tu su Podravka i Lokomotiva, a sve ostale ekipe bore se za treće mjesto. Izvrsnim rukometašicama Sesveta fali još malo da dostignu i taj cilj. Još nije sve gotovo, još malo navijajmo za naše da dostignu finale kupa ponovo protiv Podravka Vegete.


Rezultati posljednjeg, 26. kola:




Tablica:






Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 11:33:29

Create Account