Sesvetski rukometaši zaigrali u Premijer ligi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.9.2017. 14:51:49
Sesvetski rukometaši zaigrali u Premijer ligi

Foto: MRK Sesvete

Osvjavanjem prošle sezone naslov prvaka 1. Hrvatske rukometne lige, rukometaši MRK Sesvete plasirali su se u najviši hrvatski rang u Premijer ligu čije su vatreno krštenje imali u subotnju večer u Umagu.



Svoju prvu utakmicu Sesvećani su igrali u gostima kod, vidjelo se to na kraju, vrlo jake ekipe Umaga. Iako su prošle godine blistali, ulaskom u najbolje društvo ne treba odmah očekivati čuda. Važno je opstati, a kad se to postigne, tada se mogu graditi i malo ambiciozniji planovi. 

No, evo kako je bilo na utakmici, iz pera tajnika kluba Marka Ćurkovića:


U svojoj prvoj utakmici u Premijer ligi nismo uspjeli dođi do bodova na jednom od najtežih gostovanja – onom u Umagu. Utakmicu smo vrlo loše otvorili i nakon pet minuta gubili 0-5 (uz dva promašena sedmerca i jednog zicera), no uspjeli smo se sabrati te smo uz seriju 4-0 došli na zaostatak od dva pogotka. Nakon toga u 15. minuti opet promašujemo sedmerac i domaći sastav koristi velik broj naših promašaja u prvom poluvremenu i na odmor odlazi s rezultatom 16-10. 


U drugom dijelu smo odigrali koncentriranije i efikasnije u napadu te postigli 18 pogodaka, no obrana je i dalje bila problematična, te je to koristila vanjska linija Umaga koja je imala svoj dan. Od 50. do 55. minute  u dva smo navrata imali vrlo dobre prilike doći na -3 i napraviti pritisak na domaći sastav, no nedostajalo je malo iskustva i koncentracije te je na kraju Umag zasluženo došao do bodova rezultatom 34-28. 


Prvi povijesni pogodak u Premijer ligi za MRK Sesvete postigao je Mislav Perković. Najbolji strijelac u našem sastavu bio je Lovro Šprem sa 7 pogodaka, dok je Darko Krndelj postigao 6. U redovima domaćina najbolji igrač bio je Tomislav Severec s 8 pogodaka, Nikola Šolić sa 7 te vratar Dino Slavić koji je bio odličan na golu.


MRK Sesvete: Matej Mudrinjak, Vladimir Gošić, Filip Maloča; Neven Grgurić 1, Darko Krndelj 6, Luka Ćosić, Matej Semren 1, Marko Šehić 2, Josip Mijo Jurić, Lovro Šprem 7, Mislav Perković 3, Nikola Mirosavljević 1, Amar Spahić 4, Luka Pandža 1, Marko Mihaljević 1, Alen Šušnja 1.

Trener: Dario Zrnić

Evo cijelokupnih rezultata kola:


Tablica: 




U slijedećem kolu MRK Sesvete je po prvi puta domaćin utakmice Premijer lige. Sesvećani u nedjelju, 1. listopada gdje u gimnazijskoj sportskoj dvorani dočekuju Spačvu iz Vinkovaca. Utakmica počinje u 16 sati uz, kako se nadaju u klubu, pune tribine Sesvećana. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.8.2023. 11:29:29

Create Account