Silvijo Ivandija: Zaslužili smo Europu, uživajmo!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.8.2021. 9:51:45
Silvijo Ivandija: Zaslužili smo Europu, uživajmo!

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Trener MRK Sesvete u video interviewu za SD portal govori o momčadi, igračima i predstojećoj europskoj utakmici.




Sesvetski rukometni klub ispisao je ove godine najveće uspjehe u povijesti sesvetskog muškog rukometa. Ne samo što su još jednu sezonu opstali u elitnom hrvatskom rukometnom rangu, nego su se plasirali i u natjecanju za prvaka, odnosno Ligi za prvaka gdje su osvojili četvrto mjesto, odmah nakon dvije neprikosnovene muške rukometne momčadi PPD i Nexe, te trećeg Poreča, te kao četvrti u poretku osvojili priliku sudjelovati u europskim natjecanjima.


Upravo ovog četvrtka rukometaši Sesveta sa svojim vodstvom putuju u Poljsku gdje u subotu, 28.kolovoza u poljskom gradu Pulawy igraju prvu, povijesnu utakmicu europskog ranga protiv domaćina, snažne momčadi KS Azoty Puławy.


Radi se o klubu godišnjeg proračuna većeg od 4 milijuna Eura (sumnjamo da i naš PPD ima toliko novca) u kojem igra nekoliko poljskih reprezentativaca, a također u njihovim redovima ima ukrajinskih i ruskih reprezentativaca. Kapetan im je 36. godišnji legendarni poljski reprezentativac Michal Jurecki.


Nije sportski predati se unaprijed i izvjesiti bijelu zastavu, ovu utakmicu doživljavamo za skupljanje predragocjenog međunarodnog iskustva i u oba ogleda i u gostima i na našem, sesvetskom parketu dat ćemo sve od sebe, sukus je našeg razgovora s trenerom Sesveta Silvijem Ivandijom kojeg možete pogledati ispod članka. 


Momčad Sesveta uvelike je tijekom pauze promijenjena, otišli su neki vrlo jaki igrači, kao primjerice Karpo Sirotić koji karijeru nastavlja u PPD-u, no zato se u svoj, mogli bismo reći, matični klub vratio Ivan Dumenčić, dečko iz Sesveta koji je nakon Dubrave i Nexea, te međunarodne karijere, odlučio ponovo braniti boje svojih Sesveta.


Otišao je izvrstan golman, naš Sesvećan Matej Mudrinjak, no za utjehu došao nam je Stipe Purić koji je ponikao u redovima PPD Zagreba te je bio standardni reprezentativac u mladim reprezentacijama Hrvatske, a zadnje dvije sezone je proveo braneći za Goricu u Premijer ligi.


Još su iz momčadi otišli Ivan Matić, Domagoj Potnar i Marko Jurakić, no u klub su došli hrvatski kadetski reprezentativci Jakov Neralić, Zlatko Raužan i Patrik Hršak na koje u klubu ozbiljno računaju.


U nastavku pogledajte intervju s trenerom Silviom Ivandijom.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account