Snažna poljska momčad Azoty pobijedila značajno pomlađene Sesvećane

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.8.2021. 9:30:51
Snažna poljska momčad Azoty pobijedila značajno pomlađene Sesvećane

Foto: FB/Azoty Pulawy

U svom prvom, povijesnom europskom natjecanju rukometaši Sesveta gostovali u poljskom gradu Pulawy kod momčadi Azoty.



Azoty, gigantska poljska kemijska kompanija glavni je sponzor u prošloj godini trećeplasirane istoimene poljske momčadi iz grada Pulawy od pedesetak tisuća stanovnika, smještenog  u istočnoj Poljskoj između Lubina i Varšave. 


U želji što snažnijeg marketinškog proboja u Europu, ova kompanija koja posjeduje jednu od najmodernijih tvornica polimera u Europi (od čega se rade mnoge vrste plastičnih predmeta), godišnje ulaže oko 3 milijuna eura u svoju rukometnu momčad u kojoj igraju reprezentativci Poljske, Rusije, Ukrajine i Austrije, a kapetanski ih vodi 36-godišnji legendarni poljski reprezentativac Michal Jurecki. 


Protiv takve većinom legionarske momčadi jučer su zaigrali sesvetski rukometaši, gotovo polovica njih kadeti. Naravno da se nije moglo očekivati više od časnog poraza koji je u konačnici iznosio vrlo prihvatljivih 29:21 (13:8). No, ohrabruje stav naših mladića koji se nisu uplašili, koji su gotovo bezobrazno jurišali na granitni zid poljske obrane kroz čije ipak na trenutke pukotine su naši "mali" Hršak i Raužan, članovi hrvatske kadetske reprezentacije zabili svaki po 3 komada, a značajan dio susreta je na terenu na mjestu pivota izvrsno odradio  17-godišnji Ivan Marić, također kadetski reprezentativac.


Svakako treba dodati još jedan detalj, u 17. minuti Nikola Finek, inače najefikasniji u sesvetskoj ekipi s 4 pogodaka, dovodi nas u vodstvo 8:7. No, tad smo stali i do kraja poluvremena nismo postigli pogodak. 


U nastavku su domaći suvereno vladali terenom svoje velebne sportske dvorane, kakve, osim Arene, mi u Zagrebu nemamo, te su susret priveli kraju s +8.


Uzvrat je naredne subote u Sesvetama u Gimnazijskoj sportskoj dvorani, nadajmo se uz navijače, gdje ćemo se, vrlo vjerojatno oprostiti od nastavka europskih natjecanja za ovu godinu, ali uz sigurno herojski otpor naših mladića, čime ćemo ispisati povijest sesvetskog rukometa i prvi nastup u službenim europskim natjecanjima.


Sve čestitke našim rukometašima i svima ostalima zaslužnima za današnji rang sesvetskog muškog rukometa, za koji vjerujemo da će polako, ali sigurno rasti i u budućnosti.


MRK Sesvete: Purić, Marić; Finek 4, Raužan 3, Vusić 3, Hršak 3, Krndelj 2, Dumenčić 2, Šuker 2, Žaja 1, Krešić 1, Topić, Strbad, Neralić, Gavrić.


Trener: Silvio Ivandija


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.4.2024. 8:36:47

Create Account