SP rukometaši: Norvežani prvi četvrtfinalisti

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 21.1.2017. 18:38:03
SP rukometaši: Norvežani prvi četvrtfinalisti

Foto: EPA/EDDY LEMAISTRE

Rukometaši Norveške prvi su četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva u Francuskoj, oni su u dvoboju osmine finala u Albertvilleu svladali Makedoniju sa 34-24 (12-10).


Makedonci su držali rezultatski priključak samo tijekom prvog poluvremena, ali već početkom nastavka Norvežani su se odvojili na pet razlike da bi do kraja dvoboja stigli i do dvoznamenkaste prednosti.

Po šest golova za Norvešku postigli su Magnus Jondal i Eivind Tangen, po pet su dodali Sander Sagosen, Bjarte Myrhol i Kristian Bjornsen, dok su u sastavu Makedonije najefikasniji bili Kiril Lazarov sa šest i Stojanče Stoilov s pet golova.

Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Danska - Mađarska koji je na programu u nedjelju.

U subotu su na programu još utakmice Francuska - Island (Lille), Rusija - Slovenija i Brazil - Španjolska (Montpellier), dok će u nedjelju igrati Mađarska - Danska (Albertville), Bjelorusija - Švedska (Lille), Njemačka - Katar (Pariz) i Hrvatska - Egipat (Montpellier).


(Hina)


Create Account