U Derbiju prvenstva Sesvete nadigralo Maksimir Pastele

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2017. 17:49:32
U Derbiju prvenstva Sesvete nadigralo Maksimir Pastele

Foto: RK Sesvete nakon pobjede nad Maksimir Pastelom, RK Sesvete, Marko Ćurković

Piše Marko Ćurković:

U dvorani XV. gimnazije igrao se derbi protiv Maksimir Pastele koji je nosio još veću težinu s obzirom da se radi o utakmice između vodećih u prvenstvu i prvih pratitelja. Na kraju smo uspjeli doći do pobjede, a pobjeda je još vrijednija kada znamo da dečki iz Pastele nisu izgubili ligašku utakmicu na domaćem terenu pune dvije godine. Druga ekipa je u izrazito borbenoj utakmici upisala poraz na gostovanju kod Libre Tehničar, dok su kadeti bili bolji od RK Mladost 09. Dečki 2004. godište upisali su pobjedu i poraz, kao i dečki 2006. godište.

 
Prva ekipa

U derbi utakmici pokazali smo karakter i došli do vrlo vrijednih bodova. Prvo poluvrijeme odigrali smo fantastičnu obranu i nakon 30 minuta igre imali prednost od 15-9. Domaći sastav je drugo poluvrijeme otvorio serijom 3-0, ali se uspijevamo vratiti na prednost od +6 i tu prednost održati do 52. minute (24-18). Do kraja utakmice Maksimir Pastela je uspjela smanjiti zaostatak na -2, a utakmica je završila rezultatom 26-24 za nas. Junak utakmice bio je Matej Mudrinjak koji je svoj posao na vratima odradio odlično unatoč ozljedi zadnje lože. Fantastičan je bio i Luka Vinković koji je zabio 8 pogodaka i odigrao odlično u oba smjera. Čak devet igrača upisalo se u listu strijelaca, što je dokaz timske igre. Pobjedom smo otišli na 33 boda, a prate nas Đakovo (30) i Maksimir Pastela (29). Posebno se zahvaljujemo članovima kluba bez čije glasne podrške ne bismo uspjeli.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak, Aleksandar Mateša, Marko Pranjić; Neven Grgurić 4, Matija Rodić, Luka Ćosić, Krešimir Malbašić 1, Matej Semren 3, Marko Punčec, Josip Mijo Jurić 1, Ivan Ćurković, Marko Mihaljević 3, Alen Šušnja 1, Nikola Mirosavljević 3, Luka Vinković 8, Darko Mršić 2.
Trener: Zvonimir Bilić

POgledajte na kraju sve rezultate i tablicu.

Druga ekipa

U izrazito borbenoj utakmici naša druga ekipa nije uspjela osvojiti bodove na gostovanju kod Libre Tehničar. Utakmicu su obilježile izrazito čvrste obrane s obje strane – Marko Pranjić je bio odličan na našim vratima, a naš bivši vratar Fran Mikulaš kod domaćina. Prvo poluvrijeme završilo je 9-8 za Libru, a u nastavku smo se u egalu sve do 55. minute kada se gosti serijom brzih pogodaka odvajaju na +4 i mirno privode utakmicu kraju. Završilo je 21-17 za domaći sastav, a prevagu je u drugom dijelu uz spomenutog Frana Mikulaša donio još jedan naš bivši igrač – Filip Bistrović.

MRK Sesvete: Marko Pranjić, Domagoj Sedinić; Mihael Vulje, Bruno Hranjec, Matej Jurić, Fran Zadro, Šimun Milešić, Hrvoje Mandarić, Mislav Zadro, Ivan Karlo Kuraja, Dominik Mrkonja, Ante Tomić, Luka Franjić Martin, Marko Kovačević.

Trener: Davorin Štrlek
Kadeti

U 23. kolu 2. HKRL središte kadeti su ugostili i porazili momčad RK Mladost 09 iz Samobora. Ovom pobjedom ostali smo na drugom mjestu, iza RK Sisak. Na poluvremenu imali smo vodstvo 17-9, a do kraja utakmice povećali razliku na +17 za konačnih 33-16. Posebno raspoložen bio je Fran Zadro s 12 pogodaka, dok je Mihael Vulje postigao 6, a Matej Jurić i Marko Kovačević po 5.

MRK Sesvete: Domagoj Sedinić, Marko Pranjić; Matej Jurić 5, Fran Zadro 12, Šimun Milešić 2, Mihael Vulje 6, Dominik Mrkonja 1, Luka Žmegač 1, Marko Kovačević 5, Filip Petrović 1.

Trener: Davorin Štrlek
Mlađi kadeti (2002.)

U utakmici 3. kola 2. HMKRL središte – Skupina za razigravanje naši mlađi kadeti gostovali su kod RK Sloga Sveta Nedelja.

MRK Sesvete: Patrik Potlaček; Roberto Meničanin, Viktor Bošnjak, Luka Žmegač, Ante Bajan, Luka Bogdan, Luka Peršić, Petar Šarčević, Jan Papić.

Trener: Robert Lazić
Dječaci A (2004.)

Kao mini uvertira derbiju seniora, naši dečki 2004. godište ugostili su vršnjake iz Maksimir Pastele. Radi se o aktualnim prvacima države i jedinima sa stopostotnih učinkom u prvenstvu, dok naši dečki drže 8. mjesto u konkurenciji 14 momčadi. Gosti su do poluvremena stvorili prednost od 14-5, ali naši dečki su drugo poluvrijeme odigrali vrlo dobro i utakmica je završila rezultatom 29-19 za Pastelu. U sastavu zbog bolesti nije bilo prvog vratara Nikole Kahline, dok je Tvrtko Kuraja bio van sastava zbog ozljede, a Josip Tomić je igrao utakmicu za 2006. godište. Najbolji strijelac u našim redovima bio je još jednom Luka Stanić s pogodaka.

MRK Sesvete: Ante Marinić, Luka Pehar; Ante Šekelja, Noa Ćurković, Sven Ivan Lukšić, Luka Stanić, Ivan Marić, Borna Šnjarić, Mateo Gotal, Karlo Kršak, Karlo Domazet, Mateo Sliško, Igor Ravlić, Karlo Radić.

Trener: Josip Cvetković

Druga ekipa 2004. godišta je prije utakmice prve ekipe ugostila RK Petrinju i upisala pobjedu rezultatom 27-22. Već na poluvremenu stvorena je zaliha od 4 gola prednosti, a u nastavku je to sačuvano. Priliku su dobili svi dečki u zapisniku, a najbolji strijelac je bio Ivan Marić s pogodaka.

MRK Sesvete: Nikola Kahlina, Luka Pehar; Ante Šekelja 2, Noa Ćurković, Sven Ivan Lukšić 4, Luka Stanić 2, Ivan Marić 5, Borna Šnjarić, Josip Tomić, Tvrtko Kuraja 2, Mateo Gotal 1, Karlo Radić, Karlo Kršak, Karlo Domazet 1, Mateo Sliško 4, Igor Ravlić.

Trener: Josip Cvetković
Dječaci B (2006.)

U subotu je prva ekipa 2006. godišta gostovala kod MRK Ivanić i upisala poraz rezultatom 20-30. Najbolji pojedinac u našim redovima bio je Josip Tomić s 8 pogodaka. U nedjelju je druga ekipa 2006. godišta odigrala utakmicu protiv MRK Metalac 2 i upisala pobjedu rezultatom 19-18, iako je na poluvremenu imala zaostatak od dva gola. Najbolji strijelac u našim redovima bio je Ivan Bajan sa 6 pogodaka.

Rezultati 21. kola.






Create Account