U susjedskom derbiju Dubrava pobijedila Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2019. 14:38:03
U susjedskom derbiju Dubrava pobijedila Sesvete

Foto: MRK Sesvete fb

Na početku rukometne sezone Premijer lige susjedski derbi Dubrave i Sesveta pripao domaćinima 32:29 (19:13).



Susjedski obračun Dubrave i Sesveta ponudio nam je vrlo dobar rukomet. Ali ne i preveliku neizvjesnost. Sesvetski rukometaši nisu uspjeli iznenaditi izvrsnu momčad Dubrave. Domaći su od početka nametnuli žestoki ritam i već nakon deset minuta imali su četiri pogotka razlike pa je trener Davor Dominiković morao tražiti minutu predaha sredinom prvoga dijela prvog poluvremena. Na trenutak je izgledalo da je uspio u svojoj namjeri, jer su se Sesvećani približili na 12:10, no onda kreće silovita serija domaćina od šest pogodaka u nizu i na predah se ide s 19:13. 


U nastavku je Dubrava mudro čuvala stečenu prednost. Sesvećani su se nekoliko puta približili na minus četiri, u 58-oj i na minus tri, ali bilo je prekasno. 


Presudilo je loše prvo poluvrijeme u kojem je sesvetski klub primio previše “lakih” golova iz kontri i polukontri.


Najefikasniji igrač u redovima Sesveta bio je Krešimir Krešić postigavši 7 pogodaka iz 9 pokušaja (78%), koliko je postigao i Leon Strbad iz 11 pokušaja (64%). Vratari su zajedno obranili 9 udaraca Matej Mudrinjak 6/23 (26%) i Ivan Panjan 3/18 (17%), što je jedna obrana više od domaćeg golmana Grahovca. 


U idućem kolu narednog vikenda MRK Sesvete ponovo igra u gostima, u Rijeci kod Zameta.



Rezultati 1. kola




Poredak nakon 1. kola





Vezane vijesti
Ažurirano: 14.4.2024. 8:36:47

Create Account