U susjedskom derbiju Sesvete pobijedile Dubravu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2021. 11:41:16
U susjedskom derbiju Sesvete pobijedile Dubravu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U derbiju 7. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka ili derbiju istoka Zagreba, Sesvete su pobijedile Dubravu 31:27 (15:13).



Nakon povijesne pobjede prošle srijede nad favoriziranim Nexeom, rukometaši Sesveta došli su vrlo uvjerljivo do još jedne velike pobjede u ogledu susjeda. U vrlo teškim uvjetima paklene vrućine i velike zapare, odmah nakon utakmice rukometašica Sesveta, domaći igrači bili su uvjerljiviji negoli se to očekivalo i to izravnog suparnika za Europu.


Gosti nisu ni u jednom trenutku vodili, a tek su sredinom prvog poluvremena uspjeli doći do -1  to je bilo najviše što su uspjeli. Vodili su momci Silvija Ivandije u dva navrata i +5, a dominacija u susretu nad protivnikom potrajala je sve do posljednjeg trenutka susreta.


"Od početka smo igrali agresivnu i čvrstu obranu i zasluženo pobijedili", izjavio je nakon utakmice golman Filip Perić koji je skupio 9 obrana i to onih možda i najvažnijih kad se mogao prelomiti rezultat, ali i dvostruki strijelac, postigavši dva pogotka od svog gola na prazan gol protivnika.


"Nastavili smo tamo gdje smo stali protiv Nexea, rekao sam uoči utakmice dečkima da je za ukupni dojam jako važno pobijediti Dubravu doma. Teško je danas bilo izgubiti utakmicu s ovakvim napadom, imali smo mnogo raspoloženih igrača u napadu i čvrstu obranu i to je odlučilo", rekao je trener Silvio IVandija dodajući kako je cilj bio ne samo pobijediti, nego pokušati to napraviti s barem 4 pogodaka razlike ako bi na kraju došlo do bodovnog izjednačenja na 4. mjestu poretka, posljednjeg koje vodi u Europu. 


Čak dvanaestorica igrača upisali su se među strijelce, a najefikasniji bili su Karpo Sirotić i Danijel Vusić s po šest pogodaka. 


MRK Sesvete sada je na 4. mjestu poretka, mjesta koje vodi u europska natjecanja, a iako je cilj za ovu godinu već dostignut, zašto ne pokušati još više i ostvariti na početku sezone možda nedodirljiv san, igranje službenih međunarodnih utakmica, pogotovo sad kad smo već poprilično blizu. Još su tri kola do kraja i potrebne su pobjede u gostima u Poreču već u srijedu, te posljednju u  Varaždinu. Narednu se subotu Sesvete ugošćuju najbolju hrvatsku momčad svih vremena PPD Zagreb, no kad nam je na krilima uspjeha naših rukometaša apetit već tako porastao, zašto se ne ponadati učiniti još jedan, pravi pothvat. Možda malo presmiono razmišljanje, ali to je sport i uvijek se treba nadati.


Sesvete: Filip Perić 9 obrana i 2 pogotka, Nikola Kahlina; Darko Krndelj 3, Josip Topić 1, Domagoj Potnar, Eugen Josip Žaja 4, Danijel Papić 2, Tin Baković, Leon Strbad 1, Danijel Vusić 6, Mislav Šuker 2, Krešimir Krešić 1, David Štrković 2, Davor Gavrić 1, Karpo Sirotić 6 (1) i Nikola Finek 2


Trener: Silvio Ivandija







Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account