Velika pobjeda MRK-a Sesvete protiv vodečeg Poreča

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.3.2021. 9:35:29
Velika pobjeda MRK-a Sesvete protiv vodečeg Poreča

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 16. kolu Paket 24 Premijer lige Sesvete su pobijedile Poreč 27:21 (11:11).



Bio je to pravi derbi momčadi iz vrha poretka. Istrijani su došli u sportsku dvoranu u Jelkovec s namjerom da obrane svoj vodeći status, a do tad trećeplasirani Sesvećani žarko su željeli u osmom međusobnom susretu doći do druge pobjede što im je na koncu i uspjelo. 


No, nije krenulo tako, utakmicu su bolje otvorili gosti koji su u jednom trenutku poveli s tri razlike. Trener Ivandija jeubrzo pozvao minutu odmora nakon koje su domaći zaigrali puno čvršće u obrani, te efikasnije u napadu. Nakon grča iz prvog poluvremena, u drugom Sesvećani odlaze u vodstvo, sredinom drugog poluvremena rade  seriju 4-0, zatvaraju protivnički napad i gosti do kraja utakmice nisu imali više prilike bilo što efikasno učiniti.


Najefikasniji u redovima Sesveta bio je Karpo Sirotić sa 6 pogodaka, a u vrsnog strijelca iz drugog plana prometnuo se Mislav Šuker, inače uglavnom zadužen za čvrstu obranu, ali njegovim proigravanjem na crtu suigrači su mu omogućili da se prometne u izvrsnog strijelca što je dokazao prošli tjedan u Dubravi, a ovog puta postigavši pet pogodaka iz pet pokušaja Poreču.  


Svoju priliku vrlo dobro je iskoristio i Filip Perić zamjenjujući od ozljede još uvijek nedovoljno oporavljenog Mateja Mudrinjaka. Naš vratar je obranio 9 lopti i to nekih ključnih, najviše u drugom poluvremenu.


Nakon utakmice trener Silvio Ivandija izjavio nam je kako nije uopće bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, kako je motor momčadi Karpo Siroti igrao u nekom grču, no, kad se u drugom poluvremenu oslobodio sve je krenulo na bolje. "U drugom dijelu utakmice sveli smo protivnike u napadački deficit zahvaljujući vrlo dobroj obrani, pa gosti nisu mogli nikako nas stići do kraja", rekao je nakon utakmice Ivandija dodajući kako u posljednja dva kola prije završetka prvog dijela sezone treba uzeti još tri boda kako bi Sesvete sigurno ušle u nastavak natjecanja u Ligi za prvaka. 


Sesvete: Filip Perić 9 obr, Matej Mudrinjak;  Darko Krndelj 3, Josip topić 1, Domagoj Potnar 1, Eugen Josip Žaja 1, Ivan Matić 1, Danijel Papić, Leon Strbad, Danijel Vusić 3, Mislav Šuker 5, Krešimir Krešić 4, David Štrković, Davor Gavrić 2, Karpo Sirotić 6 (4) i Nikola Finek 2


Trener: Silvio Ivandija






Vezane vijesti
Ažurirano: 14.4.2024. 8:36:47

Create Account