ATP Marrakech: Ćorić u finalu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 15.4.2017. 21:41:15
ATP Marrakech: Ćorić u finalu

Foto: EPA/RHONA WISE

Hrvatski tenis na ATP turniru u Marrakechu ima priliku za dvostruki trijumf, nakon što je Splićanin Mate Pavić s Britancem Dominicom Inglotom osvojio trofej u parovima pobijedivši u finalu Španjolce Marcela Granollersa i Marca Lopeza sa 6-4, 2-6, 11-9, a Borna Ćorić će se u nedjeljnom pojedinačnom finalu za naslov boriti protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera.


Paviću i Inglotu ovo je bio prvi zajednički nastup i odmah su se domogli trofeja. Paviću je to šesti u karijeri, a Inglotu sedmi. Obojica još nisu bili pobjednici u ovoj sezoni.

Borna Ćorić je u subotu ponovio domet od prošle godine i u pojedinčanom polufinalu pobijedio Čeha Jirija Veselog sa 6-4, 6-4, baš kao što je to učinio i prije godinu dana. Tada je u finalu naš tenisač poražen od Argentinca Federica Delbonisa, a u nedjelju ga čeka dvoboj protiv 33-godišnjeg Nijemca Philippa Kohlschreibera koji je u polufinalu sa 6-2, 6-2 nadigrao Francuza Benoita Pairea.

Bit će to treći međusobni dvoboj Ćorića i Kohlschreibera, a Nijemac je slavio u oba prethodna dvoboja odigrana prošle godine na turnirima u Dubaiju i Monte Carlu.

Za Kohlschreibera će ovo biti 16. nastup u finalu (7-8), a 20-godišnjem Zagrepčaninu će ovo biti treći pokušaj da se domogne prvog ATP naslova. Prošle je godine, osim u Marrakechu, igrao i u finalu Chennaija, gdje ga je nadigrao Stan Wawrinka.


Nedjeljno finale započinje u 15.30 sati.

ATP Marrakech - polufinale

Philipp Kohlschreiber (Njem/3) - Benoit Paire (Fra/6) 6-2, 6-2

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Jiri Vesely (Češ) 6-4, 6-4


(Hina)


Create Account