ATP / WTA: Čilić, Karlović i Konjuh u četvrtfinalu s-Hertogenboscha

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 15.6.2017. 20:10:16
ATP / WTA: Čilić, Karlović i Konjuh u četvrtfinalu s-Hertogenboscha

Foto: HINA/HTS

Hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je prvi nositelj ATP turnira u s-Hertogenboschu, plasirao se je u četvrtfinale nakon što je u četvrtak u drugom kolu pobijedio Srbina Janka Tipsarevića sa 6-7 (6), 6-2, 6-4 poslije sat i 58 minuta igre.

 

Čilić je u prvom setu imao dvije prigode da ga okonča u svoju korist, prvo u četvrtom gemu, kada je kod 30-40 imao "break loptu", ali je propustio tu šansu, a potom u tie-breaku.

U odlučujućoj igri prvog seta Čilić je sa sa dva "mini-breaka" došao do vodstva 5-2 i imao je dva servisa da zakljuuči set. Nije uspio, ali kod 6-5 ponovno je servirao za set, i opet je promašio. Tipsarević je znao iskoristiti takve poklone i uzeo je prvi set.

U drugom setu Čilić je "ubacio u višu brzinu" i kod 2-2 napokon je došao do prvog "breaka" u meču. Potom je još jednom oduzeo servis protivniku i brzo je zaključio set sa 6-2.

A u istom ritmu nastavio je i u odlučujućem setu, još jedan "break" u trećem gemu usmjerio je Čilića ka pobjedi, osmoj iz deset međusobnih susreta.


Prethodno je 38-godišnji Ivo Karlović, koji je treći nositelj na turniru u s-Hertogenboschu, izborio četvrtfinale pobijedivši 150. igrača svijeta Amerikanca Stefana Kozlova sa 6-4, 6-1.  Protiv duplo mlađeg Kozlova, koji je rođen u Skoplju, Karlović je rutinski odradio meč koji je trajao 57 minuta, potvrdivši da mu je trava omiljena podloga.

Karlovića u četvrtfinalu čeka Rus Danil Medvedev, dok Čilić ide na pobjednika iz dvoboja Kanađanina Vaseka Pospišila i Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.


Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u četvrtfinale WTA turnira pobijedivši u četvrtak Nizozemku Richel Hogenkamp s 4-6, 6-3, 6-4. 

Konjuh (33. na WTA listi) je uz dosta problema slavila protiv Nizozemke, koja je 100. na WTA listi i koja je Dubrovčanki uzela prvi set, a u trećem je vodila s 3-0. Nakon što u prvom setu nije došla ni to "break-lopte", a drugi je počela s zaostatkom od 0-2, Konjuh je konačno uspjela dvaput uzeti servis Hogenkamp i izboriti treći set, koji je opet počela loše i gubila s 0-3. Srećom, Dubrovkinja je potom nanizala čak pet gemova zaredom i nakon skoro dva sata igre ušla među osam najboljih. 

U četvrtfinalu Konjuh ide na Ruskinju Jevgeniju Rodinu, 80. igračicu svijeta. 


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.5.2022. 18:35:33

Create Account