Wimbledon: Martić u 3. kolu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 6.7.2017. 23:45:50
Wimbledon: Martić u 3. kolu

Foto: EPA/GERRY PENNY EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 3. kolo Wimbledona zahvaljujući 6-1, 6-4 pobjedi protiv Čehinje Denise Allertove u 2. kolu do koje je stigla za sat i tri minute igre.


Martić, koja je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, po drugi je put u karijeri stigla do 3. kola na najvećem svjetskom turniru, to joj je uspjelo i 2013. godine.

U prvom setu 26-godišnja Splićanka je iskoristila vrlo lošu igru svoje dvije godine mlađe suparnice. Allertova je napravila čak 15 neprisiljenih pogrešaka, a Martić samo dvije, pa je naša igračica serijom od šest uzastopnih gemova stigla do 6-1. Svaki put kada bi na njezinom servisu došlo do izjednačenja, Čehinja je s dvije pogreške praktički poklonila Martić "break".

U drugom setu Allertova je zaigrala mnogo bolje, pa je i susret bio izjednačeniji. Čehinja je čak i zaprijetila oduzimanjem servisa Martić, kod rezultata 1-1 imala je pet "break-lopti", ali je naša igračica u svakoj od tih prilika izvukla odličan servis i na kraju uspjela obraniti svoj početni udarac. Kod 4-4 Allertova je imala još dvije vezane "break-lopte", ovoga puta uspjela je vratiti servise Martić, no obje te duge izmjene na kraju su pripale Splićanki. Odmah u sljedećoj igri Allertova je ponovono zaredala s pogreškama i Martić je stigla do "breaka" kojim se plasirala dalje.

U 3. kolu Martić će igrati protiv Kazahstanke Zarine Dijas.  


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2018. 11:42:15

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account