Wimbledon: Martić u 3. kolu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 6.7.2017. 23:45:50
Wimbledon: Martić u 3. kolu

Foto: EPA/GERRY PENNY EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 3. kolo Wimbledona zahvaljujući 6-1, 6-4 pobjedi protiv Čehinje Denise Allertove u 2. kolu do koje je stigla za sat i tri minute igre.


Martić, koja je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, po drugi je put u karijeri stigla do 3. kola na najvećem svjetskom turniru, to joj je uspjelo i 2013. godine.

U prvom setu 26-godišnja Splićanka je iskoristila vrlo lošu igru svoje dvije godine mlađe suparnice. Allertova je napravila čak 15 neprisiljenih pogrešaka, a Martić samo dvije, pa je naša igračica serijom od šest uzastopnih gemova stigla do 6-1. Svaki put kada bi na njezinom servisu došlo do izjednačenja, Čehinja je s dvije pogreške praktički poklonila Martić "break".

U drugom setu Allertova je zaigrala mnogo bolje, pa je i susret bio izjednačeniji. Čehinja je čak i zaprijetila oduzimanjem servisa Martić, kod rezultata 1-1 imala je pet "break-lopti", ali je naša igračica u svakoj od tih prilika izvukla odličan servis i na kraju uspjela obraniti svoj početni udarac. Kod 4-4 Allertova je imala još dvije vezane "break-lopte", ovoga puta uspjela je vratiti servise Martić, no obje te duge izmjene na kraju su pripale Splićanki. Odmah u sljedećoj igri Allertova je ponovono zaredala s pogreškama i Martić je stigla do "breaka" kojim se plasirala dalje.

U 3. kolu Martić će igrati protiv Kazahstanke Zarine Dijas.  


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2018. 11:42:15

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account