800 vatrogasca sanira posljedice potresa među njima i sesvetski

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.12.2020. 11:04:48
800 vatrogasca sanira posljedice potresa među njima i sesvetski

Foto: DVD-i Kučilovina i Moravče

Više 800 vatrogasca sanira posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji a među njima su i Sesvećani, priopćila je jutros Hrvatska vatrogasna zajednica.



Dvadeseti dvojica vatrogasaca iz DVD-ova Moravče, Kučilovina i Sesvetska Selnica jučer kasno popodne stigli su na područje Petrinje gdje su se odmah uključili u sanaciju krovova, a to je posao na kojem, na žalost imaju itekakvog iskustva još od proljeća ove godine. Poslali su nam i fotografije koje govore o razmjeru šteta, te o njihovom angažmanu, a članovi DVD-a Kučilovina kroz noć su imali vremena napraviti i mali video podrške postradalom narodu Banovine.



Inače vatrogasne snage raspoređene na područje Sisačko-moslavačke županije tijekom 30. prosinca aktivno su radile na uklanjanju dimovodnih kanala, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te na provedbi ostalih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. 


"Trenutno smo stali s pretragama srušenih objekata, a statičari rade procjene oštećenih zgrada. Vatrogasci su dobili svoje sektore rada, ulaze u ulice i redom prema prioritetima rade na oštećenim objektima", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić. 


Tijekom srijede, uz oko 400 vatrogasaca Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano više od 410 vatrogasaca sa 115 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP HVZ-a. 



Potres je ostavio posljedice i u Gradu Zagrebu. Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba tijekom srijede imali su oko 135 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, skidanje crjepova i fasada te ostalih izviđanja vezanih za procjenu stanja građevinskih objekata. 


Vatrogasci Zagrebačke županije jučer su imali oko 114 tehničkih intervencija, a najviše na području Zaprešića, Ivanić Grada, Jastrebarskog, Pokupskog i Kravarskog. Na navedenim intervencijama ukupno je sudjelovalo 417 vatrogasaca sa 133 vatrogasna vozila.


U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježene su 22 tehničke intervencije na području Zaboka, Velikog Trgovišća, Klanjca, Marije Bistrice i Krapine. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 98 vatrogasaca s 35 vatrogasnih vozila.



Video: DVD-i Moravče i Kučilovina

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 16:28:21

Create Account