800 vatrogasca sanira posljedice potresa među njima i sesvetski

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.12.2020. 11:04:48
800 vatrogasca sanira posljedice potresa među njima i sesvetski

Foto: DVD-i Kučilovina i Moravče

Više 800 vatrogasca sanira posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji a među njima su i Sesvećani, priopćila je jutros Hrvatska vatrogasna zajednica.Dvadeseti dvojica vatrogasaca iz DVD-ova Moravče, Kučilovina i Sesvetska Selnica jučer kasno popodne stigli su na područje Petrinje gdje su se odmah uključili u sanaciju krovova, a to je posao na kojem, na žalost imaju itekakvog iskustva još od proljeća ove godine. Poslali su nam i fotografije koje govore o razmjeru šteta, te o njihovom angažmanu, a članovi DVD-a Kučilovina kroz noć su imali vremena napraviti i mali video podrške postradalom narodu Banovine.Inače vatrogasne snage raspoređene na područje Sisačko-moslavačke županije tijekom 30. prosinca aktivno su radile na uklanjanju dimovodnih kanala, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te na provedbi ostalih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. 


"Trenutno smo stali s pretragama srušenih objekata, a statičari rade procjene oštećenih zgrada. Vatrogasci su dobili svoje sektore rada, ulaze u ulice i redom prema prioritetima rade na oštećenim objektima", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić. 


Tijekom srijede, uz oko 400 vatrogasaca Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano više od 410 vatrogasaca sa 115 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP HVZ-a. Potres je ostavio posljedice i u Gradu Zagrebu. Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba tijekom srijede imali su oko 135 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, skidanje crjepova i fasada te ostalih izviđanja vezanih za procjenu stanja građevinskih objekata. 


Vatrogasci Zagrebačke županije jučer su imali oko 114 tehničkih intervencija, a najviše na području Zaprešića, Ivanić Grada, Jastrebarskog, Pokupskog i Kravarskog. Na navedenim intervencijama ukupno je sudjelovalo 417 vatrogasaca sa 133 vatrogasna vozila.


U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježene su 22 tehničke intervencije na području Zaboka, Velikog Trgovišća, Klanjca, Marije Bistrice i Krapine. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 98 vatrogasaca s 35 vatrogasnih vozila.Video: DVD-i Moravče i Kučilovina

Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2021. 11:53:42

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account