Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.6.2017. 13:53:03
Početak: 16.06.2017. 16:30
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama

Foto: ilustrtacija

Sesvetski Crveni križ organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi.


Akcija će biti održana ovoga petka, 16. lipnja od 12 do 16,30 u prostorijama Udruženja umirovljenika Sesvete u Ninskoj ulici 11c.

Podsjećamo da krv mogu dati samo potpuno zdravi i punoljetni građani. Stoga društvo dobrovoljnim darovateljima krvi se odužuje na način da nakon 35 davanja krvi dobiju doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Smisao je da ta najzdravija populacija društva dok je u dobrom zdravstvenom stanju čini davanjem krvi iznimno mnogo za društvenu zajednicu, pa imaju pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje na teret države.

Na isti se način i Grad Zagreb odužuje svojim građanima, dobrovoljnim darovateljima krvi tako da nakon 35 davanja poklanja besplatnu godišnju pokaznu kartu za ZET na neograničeno vrijeme.

Ovo navedeno ne bi trebala biti motivacija za davanje krvi, negoli lijepa spoznaja da društvo prigodno uzvraća za humani čin davanja, a motivacija svakako, bar je, vjerujemo, tako većini darivatelja, spoznaja da dijelićem svog tijela odnosno dozom svoje krvi možemo spasiti život neznancu u zdravstvenoj nevolji.

Na akciji se  provjeri nivo željeza u krvi, tlak i po potrebi drugi parametri, a nakon davanja uslijedi prigodan gablec i obilje tekućine koja se mora nadoknaditi u vidu soka, crnog vina ili bambusa.

Iz Crvenog križa pozivaju sve dobrovoljne darovatelje krvi, a posebice sve one zdrave i punoljetne naše sugrađane koji do sada još nikada nisu davali krv da se odazovu i priključe humanoj porodici sesvetskih dobrovoljnih darovatelja krvi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.10.2017. 17:22:08

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account