Autom se u Sesvetama zaletio u kuću koja se potom zapalila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.4.2020. 13:19:57
Autom se u Sesvetama zaletio u kuću koja se potom zapalila

Foto: Ilustracija

Policija je priopćila o prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Sesvetama.


U petak 17. travnja oko 22,10 sati 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registracijskih oznaka, a kretao se Jelkovečkom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Bjelovarskom ulicom zaustavio se na znak crvenog svjetla na semaforu. Na znak uključivanja zelenog svjetla u naglom kretanju i skretanju u desno, a ujedno i uz namjerno postignutu gornju granicu dopuštenog broja okretanja motora prosklizali su mu zadnji kotači zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio na parkiralište ispred kućnog broja 38A Bjelovarske ulice. 


Tu je naletio na prednji dio parkiranog osobnog automobila marke Renault zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba te se udaljio s mjesta nesreće. Nekoliko minuta kasnije, oko 22.15 sati, vozeći se Sesvetskom cestom u smjeru istoka, po dolasku do kućnog broja 74, uz najvjerojatnije neprilagođenu brzinu, u kočenju je prešao na prometnu traku za skretanje na krak 11 Kraljevečki Novaki gdje je prednjim dijelom naletio na rubni kamen razdjelnog otoka, a zatim u zadnji lijevi bočni dio osobnog automobila marke Seat Cordoba zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je navedenim krakom u smjeru sjevera upravljala 44-godišnjakinja. 


Uslijed siline naleta, BMW je odbačen u smjeru jugoistoka na rubni kamen, metalni stup javne rasvjete i upravljačku kutiju semafora. Nakon toga odbačen je u zrak te je prednjim donjim dijelom vozila naletio na ogradu, stablo, metalne stupove, a zaustavio se na način da je prednjim dijelom vozila naletio na obiteljsku kuću na kućnom broju 82 u vlasništvu 77-godišnjakinje. 


Požar koji je pri tome izbio na automobilu proširio se na obiteljsku kuću. Požar su ugasili vatrogasci. Liječnička pomoć 31-godišnjaku je pružena u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen dok drugih ozlijeđenih osoba nije bilo.


Na požar je izašlo pet vozila Javne vatrogasne postrojbe sa 16 vatrogasaca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2021. 11:32:37

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account