Bad Blue Boysi iz Jelkovca dečki su toplog srca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.12.2018. 10:55:27
Bad Blue Boysi iz Jelkovca dečki su toplog srca

Foto: Vijesti.hr

Nekolicina Bad Blue Boysa. stanara naselja Novi Jelkovec, organizirali su humanitarnu akciju za malenu Emu Colner, objavio je portal Vijesti.hr čiju objavu prenosimo u cijelosti:



Oni su dečki za koje će mnogi na prvu reći: "Huligani!". Mnogi će prijeći i na drugu stranu ceste kada ih ugledaju kako im idu u susret. Oni nisu ušminkani dečki i mnogima bi zasigurno pao mrak na oči kada bi ih vidjeli u susjedstvu. Oni su glasni i oni su srčani, pogotovo kada su na tribinama i kada igra njihov klub – Dinamo.


Oni su Bad Blue Boysi iz rubnog zagrebačkog naselja Novi Jelkovec. I upravo su stanovnici tog naselja sretni što su im baš ti dečki susjedi, a svoju srčanost su opet nedavno dokazali, ali ovaj put ne na tribinama.


Sve je krenulo nedavno kada je administrator Facebook grupe "Novi Jelkovec, Naš Kvart" objavio status u kojem je naveo kako je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama zatražila obitelj slabijeg imovinskog stanja kako bi barem pokojim slatkišom razveselili svoje dvije malene djevojčice za Sv. Nikolu i Božić.


Humanitarni derbi za malenu Emu Colner


Nije dugo trebalo da se baš ti "huligani" i "kvartovski klošari", kako ih neki nazivaju, prvi organiziraju, skupe nešto novca, kupe namirnice i ostale potrepštine te ih odnesu toj obitelji. Nakon što su svojim primjerom pokazali da je dobro činiti dobro, javilo se još ljudi dobre volje. Pojedinima je trebao prijevoz da dođu do te obitelji sa stvarima, a tu su opet uskočili ovi dečki, od kojih najmlađi ima tek 21, a najstariji 27 godina, a koji su ih rado odvezli na odredište.


Ni njima ne cvjetaju ruže jer su neki od njih i bez posla, ali odrekli su se pokoje "cuge", kutije cigareta i odlučili razveseliti jednu obitelj.


Najveći je problem bio nagovoriti dečke da izađu u javnost jer osim što nisu od prevelikih riječi već od djela, kažu kako ovo ne rade radi vlastite samopromocije već da potaknu ljude da pomognu onima kojima je pomoć potrebna barem u ovo blagdansko doba godine.


No, dečki ovdje ne staju. Tako se u tom naselju počelo raditi punom parom kako bi se 20. i 21. prosinca održao "mali" Advent humanitarnog karaktera.


Svoj dolazak su već potvrdili reperi Khan, Jopa, 30 ZONA, Tibor, Zimski, Target, BUNTAI i Zizi koji je, između ostalog, i jedan od članova ove grupe Bad Blue Boysa.


Kažu kako su svjesni da je ljudima neugodno potražiti pomoć iako je takvih, nažalost, u današnje vrijeme sve više. U humanitarni mali Advent će stoga pokušati uključiti i lokalnu osnovnu školu kao i vrtić.


No, ovi "huligani" mekog srca ne namjeravaju pomoći samo svojim potrebitim susjedima već i 24-godišnjoj Antoniji Kraljić iz Nove Gradiške koja se bori s 15-ak tumora i koja izrađuje ukrasne snjegoviće od riže kako bi sakupila novac za operaciju u Njemačkoj.



Autorica: Sanja Petrović


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account