Bandić najavio nacionalni stadion "Plavi vulkan"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.7.2018. 17:03:08
Bandić najavio nacionalni stadion "Plavi vulkan"

Foto: HRT

Gradonačelnik Bandić danas najavio gradnju nacionalnog stadiona u Zagrebu. Mogu li se tu umiješati i neke druge lokacije vidjet će se uskoro.



Gradonačelnik Milan Bandić i arhitekt Hrvoje Njirić medijima su na travnjaku NK Lokomotiva danas predstavili Projekt Hrvatski nogometni dom i Nacionalni stadion koji je još 2008. kao idejno riješenje na natječaju osvojio prvo mjesto. Stajao bi 100-200 milijuna eura. Gradnja oko dvije godine.


Projekt Plavi vulkan, koji je osmišljen već pomalo daleke 2008. godine, svjetlo dana vidio je samo zato jer su izbornik Zlatko Dalić i njegovi momci sve natjerali da se uhvate u koštac zvan "očajni stadioni" na kojima Vatreni inače igraju. Na to je upozorio i Zlatko Dalić. Imamo karakter i ponos, ali ovo drugo smo u debelom minusu! Nažalost se kod nas mora puno toga promijeniti i ovo je idealna prigoda sada!


Predsjednik Vlade Andrej Plenković na zahtjev se nije oglušio. Ne radi se o nikakvom megalomanskom projektu. Radi se o ideji da naša reprezentacija koja uspije doći u, doslovno, vrh svjetskog nogometa, a ne negdje blizu nego na vrh zaslužuje jedan kvalitetan stadion!


Gradonačelnik Milan Bandić govoreći o tajmingu koji se treba iskoristiti o gradnji nacionalnog stadiona ponovio je već znana obećanja. Hrvatski nogometni dom ili Nacionalni stadion dugoročno će biti nogometni dom jedino može biti u Zagrebu! Grad Zagreb želi isto participirati onoliko koliko i Vlada! Plus zemlja..mi ćemo investirati u stadion 70 %. 30 % je zemlja, a 70 % je izgradnja. Znači mi ćemo ukupno financirati Nacionalni stadion sa 70 %. 


Najavljujući da bi nacionalni stadion, kada se izgradi za otprilike tri godine, mogao udomiti do 35 tisuća navijača, projektant Hrvoje Njirić ponudio je i moguće lokacije. Da li zalaziti dublje u Velesajam ili pomicati stadion sjevernije pa čak i u jednoj varijanti na mjesto današnjeg hipodroma, a postoji još jedna lokacija da se stadion izgradi na lokaciji vis-a-vis Arene.  I Sesvećani imaju svoj  ozbiljan prijedlog, no o tome uskoro detaljnije.


Kako god da završi pohod Vatrenih na Svjetskom prvenstvu od jučer je valjda svima jasno da su "Plavi vulkan" i obnova zapuštenog Poljuda prioriteti za neke buduće vatrene koji će doći.



Create Account