Bandić otvorio dograđeni kompleks OŠ Jelkovec (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.9.2020. 17:40:20
Bandić otvorio dograđeni kompleks OŠ Jelkovec (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rezanjem vrpce zajedno s ravnateljicom Ljiljanom Lepan Babić gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak popodne novodograđeni kompeks OŠ Jelkovec.



Osnovna škola Jelkovec danas je jedna od najvećih osnovnih škola u Hrvatskoj. Kada je izgrađena predviđen kapacitet tada je bio 900 đaka i smatralo se da je to dovoljno za duži period, no danas ju pohađa 1044 učenika u 45 razrednih odjeljenja. Stoga je je bila potrebna dogradnja oko 1200 novih "kvadrata" čiji su radovi u vrijednosti od oko 15 milijuna kuna bez PDV-a netom završili. 


"Projekt je započeo početkom ove godine i u prilično kratkom roku radovi su završeni, tako da smo novu školsku godinu dočekali s novim prostorima, na zadovoljstvo svih učitelja i učenika", rekla je ravnateljica Ljiljana Lepan Babić.


Nazočne je pozdravio i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić, a gradonačelnik Bandić je istaknuo kako je do 2005. godine na tom prostoru bila Sljemenova stočna farma koja je vrlo brzo preobražena u urbano naselje. 


"Danas je Novi Jelkovec pravi mali gradić, grad u gradu, možda i najljepše gradsko naselje, urbanističko-planski izgrađeno s vrtićem, osnovnom i srednjom školom", uz ostalo je prigodom otvorenja rekao Bandić.


Rezanjem  vrpce gradonačelnik i ravnateljica otvorili su i formalno novoizgrađeni školski kompleks s četiri klasične učionice na prvom katu, četiri specijalizirane  učionice (kabineti) na drugom katu, te ostale prateće prostore (spremišta i sanitarne čvorove). 


Zbog epidemioloških razloga sve je održano ispred škole bez ulaženja u školske prostore i njihova razgledavanja.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 3.6.2023. 17:27:50

Create Account