Bandić otvorio Mikuševu ulicu u Brestju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.6.2020. 17:05:33
Bandić otvorio Mikuševu ulicu u Brestju

Foto:

Novoasfaltiranu Mikuševu ulicu u Novom Brestju danas je i službeno otvorio gradonačelnik Milan Bandić.



Mikuševa je do prije koji dan bila većim dijelom neasfaltirana ulica. Građani su u više navrata zadnjih godina tražili da im se ulica asfaltira, međutim iz više razloga se to do sad nije učinilo. Prvo se čekalo da se završi izgradnja sve komunalne infrastrukture, a potom je nastao problem vlasništva na pojedinim dijelovima parcele na kojoj se nalazi ulica i ti imovinsko - pravni odnosi su ustvari ponajviše zadavali problema i kočili pravo građana mikuševe na asfalt.


Konačno je i to riješeno, te su Zagrebačke ceste prije koji dan dovršili asfaltiranje ulice, a danas ju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je pri tom donio i darove za tri djevojčice koje su dobile role za rolanje. "Kao što sam nedavno i obećao, kad bude ulica završena, donijet ću na poklon curicama role da se sada po asfaltu mogu rolati", rekao nam je gradonačelnik predavajući jednoj djevojčici njen dar koji je sva sretna i ushićena čvrsto primila i odmah otrčala vjerojatno isprobati ih.

"Građani Mikuševe s razlogom su posljednjih nekoliko godina tražili da im se asfaltira njihova ulica, trebali bismo ovdje napraviti potpunu rekonstrukciju, no za to nam trebaju izmjene GUP-a koji za sada nema, pa smo napravili ovo kao privremeno rješenje, koje, rpema reakcijama stanara, trenutačno ih zadovoljava do konačnog rješenja", rekao je na otvorenju predsejsednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić, dodajući da će nakon donošenja GUP-a Mikuševa za nekoliko godina ići  cjelokupnu rekonstrukciju, no kako do tada mještani doista ne bi morali za svake i manje kiše gaziti blato do koljena, odlučeno je ići na izvedenu varijantu.

"Godinama smo bili u nesređenoj ulici i sada na veliko zadovoljstvo napravili su nam super i jako smo zadovoljni", izjavio je inicijator akcije, mještanin Mikuševe Krešimir Katalinić.

Gradska četvrt Sesvete izvela je ove radove novcem iz svog plana komunalnih akcija, a cijena svih troškova asfaltiranja iznosi oko 550 tisuća kuna.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account