Bandić otvorio rekonstruirano križanje u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.10.2017. 9:22:10
Bandić otvorio rekonstruirano križanje u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, predstavnicima gradskih javnih tvrtki, predstavnicima gradske četvrti Sesvete i mjesnog odbora otvorio je jutros rekonstruirano križanje Dugoselske ceste i ulice Bedema ljubavi.


Gradonačelnika Bandića jutros u 8 sati na križanju su dočekali predsjednik vijeća gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić, njegov zamjenik Dražen Markota, nekoliko sesvetskih vijećnika i mnogi novinari. 


"Ja ne bih bio gradonačelnik da ne vidim nakon ove rekonstrukcije što dalje treba. Prošao sam pokraj okretišta autobusa ovdje u Kraljevcu i vidio vrlo ruinirano okretište. Odmah sam direktoru Zagrebačkih cesta Anti Todoriću i Kruni Tepešu iz odjela za ceste gradskih službi naredio da to saniraju, poprave da i to bude lijepo uredno i kako treba i to do ove subote, do prekosutra. Ja moram samo Kraljevčanima zahvaliti na strpljenju što su istrpjeli ove radove koji su trajali evo već koliko, tri mjeseca mislim. No, ovo rekonstruirano raskrižje sada će umnogome pridonijeti sigurnosti djece koja tu idu u školu, ali i svih ostalih sudionika u prometu", rekao je novinarima prigodom otvorenja raskrižja gradonačelnik  Bandić.


Stjepan Kezerić, predsjednik sesvetskog vijeća rekao je pri tom da ovo raskrižje ima veliki značaj prije svega za sigurnost, ali i za protok vozila. U blizini je škola i sada je napravljeno ono što građani Sesvetskog Kraljevca već neko vrijeme potražuju da se napravi", rekao je Kezerić dodajući da se ulažu napori kako bi i ostala kritična mjesta na području Sesveta bila riješena.


Što se tiče raskrižja riječ je o potezu od oko 300 metara, ukupne površine 2800 kvadrata. U sklopu cijele konstrukcije raskrižja kako bi se povećala sigurnosna komponenta samoga križanja svi ulazni i izlazni radijusi su korigirani, proširen je kolnik iz smjera istoka prema jugu gdje je izveden zasebni prometni trak za kretanje, izvedeni su obostrani denivelirani pješački nogostupi, a samo je križanje u kompletu semaforizirano takozvanim pametnim semaforima  koji snimaju količinu prometa po svakom traku i posebnim algoritmom određuju kada će koji trak imati zeleno i koliko dugo, čime se znatno povećava propusnost križanja. 


Osim same rekonstrukcije križanja, izvedena je rekonstrukcija sustava oborinske vode, postavljena nova LED javna rasvjeta, a i plinske instalacije koje su bile u samoj prometnoj površini su izmještene. 


Cijena cjelokupne investicije je 2,4 milijuna kuna. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2024. 13:23:33

Create Account