Boje znanja - europski projekt u OŠ Ivana Granđe Soblinec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.4.2018. 9:59:23
Boje znanja - europski projekt u OŠ Ivana Granđe Soblinec

Foto: OŠ Ivana Granđe

Suočeni sa sve manjom motiviranosti učenika za učenje i školu uopće, ali i za novim oblicima nastave, ne čekajući Kurikularnu reformu, učitelji OŠ Ivana Granđe iz Soblinca odlučili su sami nešto promijeniti u životu svoje škole, te se prijaviti na Europski projekt. 


Nakon zahtjevnog pripremnog razdoblja, samostalno su uspjeli dobiti sredstva fonda EU, Erasmus, K1 mobilnosti. Projekt naziva Boje znanja kojeg su osmislili u školi Europska komisija kroz Agenciju za mobilnost i programe EU sufinanriala je s 15.300 eura. Sudjelovanjem u Projektu i dobivenim novcem mogu otići na stručno usavršavanje u druge europske zemlje, a svoja iskustva i znanja primijeniti u nastavi. 


"Projekt je započeo 1. rujna 2017, a cilj je razviti kod učenika motivaciju za učenje, kako u školi tako i izvan nje, potaknuti ih na učinkovitije korištenje intelektualnih potencijala, upoznati ih s manje formalnim načinima učenja, te primjenama znanja u njihovom daljnjem životu. S druge strane, učitelji će se upoznati s kreativnim i inovativnim metodama poučavanja kako bi nastavu učinili što raznolikijom i atraktivnijom", izjavila nam je ravnateljica škole Leonida Udovičić.


 Neke od aktivnosti koje učitelji provode su: kako uz pomoć mobitela upoznati Zagreb, E-učenje kroz Loomen, Edmodo i druge platforme, kreativni načini rada u prirodnom okolišu, istraživanje narodne književnosti zavičaja - legende i predaje, kako kod učenika razviti kreativno mišljenje i mnoge druge aktivnosti. 


U projektu sudjeluje devet učitelja od kojih su neki već obavili svoje usavršavanje i započeli s aktivnostima s učenicima. Svoja iskustva prenose i kolegama na Učiteljskim vijećima i Županijskim skupovima. 

Osvježenje dobro dođe, a učenici ga rado prihvaćaju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.6.2023. 9:49:32

Create Account