Božićnim koncertom Vugrovčani proslavili Božić i poželjeli sretnu Novu godinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.12.2019. 11:58:08
Božićnim koncertom Vugrovčani proslavili Božić i poželjeli sretnu Novu godinu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Tradicionalnim božićnim koncertom u velikoj dvorani vugrovečke Stare škole KUD Dragutin Domjanić Vugrovec proslavio je blagdane.Dvadesetak godina vugrovečki folkloraši božićnim koncertima proslavljeni su Božić i ispraćali godine na izmaku, tako je bilo i ove, a čini se da će ta lijepa tradicija još dugi niz godina potrajati. U velikoj dvorani vugrovečke Stare škole u subotu, 28. prosinca navečer prigodnim božićnim napjevima, ali i tradicionalnim plesovima i dječjim igrama u gotovo dva sata programa izvođači su razgalili dušu i otvorili srca nazočnih posjetitelja kojih se nekoliko stotina uspjelo doslovce nagurati u dvoranu. 


Gost koncerta bio je zbor crkve Presvetog Trojstva iz Sremskih Karlovaca (Srbija). Članovi zbora, vojvođanski Hrvati otpjevali su tri prigodne božićne pjesme. Na posljetku, članovi KUD-a, ali i gosti, članovi zbora Eko-etno udruge Prigorske sem gore list iz Blaguše zajednički su pod ravnanjem Viktora Brezaka otpjevali Narodi nam se, a tijekom pjesme zapjevali su i svi posjetitelji.


Zapjevali su i uzvanici. Pa je tako pjevala i Zlata Trošelj, izaslanica gradonačelnika Milana Bandića koja je na početku pozdravila sve nazočne, baš kao i Dragutin Topolovec, predsjednik ZAFAZ-a. Koncertu su nazočili Stjepan Kezerić, predsjednik VGČ Sesvete, Cvijeta Grijak, predstavnica Gradskog ureda za kulturu, vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić i mnogi drugi.


"Ovime koncertom vugrovečki KUD Dragutin Domjanić završava još jednu plodnu godinu bogatu nastupima u zemlji i inozmestvu, ali i organizacijama nekoliko značajnih manifestacija i koncerata" rekla je na početku pozdravljajući nazočne njegova predsjednica Jasna Židak dajući time svima do znanja da će gotovo 160 članova društva, što aktivnih u izvođenju programa kroz sedam različitih grupa, što u značajnoj logistici ili podupirajućih u radu društva i nadalje svojim radom skrbiti za očuvanje naše baštine  tradicije. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.1.2021. 9:24:45

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account