Caritasova kuća sv. Franje u Vugrovcu dobila donaciju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.2.2020. 22:36:08
Caritasova kuća sv. Franje u Vugrovcu dobila donaciju

Foto: Grad Zagreb

U sklopu 9. nacionalnog projekta pod nazivom Poduzetni za Božić, u prostoru Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Selskoj cesti, predana je donacija za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta bez roditeljske skrbi u Caritasovoj kući u Vugrovcu.



To je ujedno epilog humanitarne akcije koju su organizirali udruga Poduzetni, Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i visoko učilište EBUS – Europska poslovna škola Zagreb, a u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.


Gradonačelnik Milan Bandić zajedno s dekanom EBUS-a Ivicom Katavićem i ravnateljicom gimnazije Antonijom Zebom prikupljeni iznos od 10 000 kuna uručio je za Kuću Sv. Franje u Vugrovcu te pritom naglasio  kako uvijek treba pomagati onima koji su potrebi. Veliku zahvalu upućujem organizatorima koji su ukazali na važnost pomaganja mladim ljudima koji odrastaju bez mame i tate. U svom srcu moramo pronaći mjesta za drugog čovjeka te svakodnevnom pažnjom i dijelima omogućiti bolje životne uvjete onima koji odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kazao je gradonačelnik Bandić.


Radi se o humanitarnom projektu na nacionalnoj razini koji osim prikupljanja novčanih sredstava ima i obrazovnu komponentu. Učenici su ovim akcijama razvijali vještine socijalnog poduzetništva s posebnim naglaskom na važnost humanitarnoga rada.


U ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te korisnika Kuće, tajnik Ustanove Zvonko Erceg zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u prikupljanju sredstava za uređenje i opremanje multifunkcionalne dvorane namijenjene za 30-ak mladih štićenika.


Predsjednica Udruge Poduzetni Marina Tafra istaknula je kako su reakcije okoline jako pozitivne, a osim novčanih sredstava jako je važno da se radi o pomoći mladih ljudi svojim vršnjacima u potrebi. Tafra je također najavila sljedeću akciju pod nazivom Poduzetni za Uskrs koja ide po istom principu i s istim ciljem.

 

Podsjećamo, Kuća sv. Franje počela je radom 7. listopada 1972. a može primiti 32 korisnika. 


Do sada je više donacija za vugrovečku Caritasovu djećju kuću uručio i sesvetski Rotary Club.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account