Dan državnosti RH jučer je obilježen u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.5.2020. 11:01:05
Dan državnosti RH jučer je obilježen u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Sesvete danas

Molitvom i polaganjem vijenca kod središnjeg križa na groblju u Cerju, te potom molitvom u župnoj crkvi obilježen je Dan državnosti u tom sesvetskom kraju.



Povratkom blagdana na datum kad je konstituiran prvi demokratski izabran Hrvatski Sabor koji je pri tom proglasio Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom čime je ostvario povijesni san hrvatskog naroda, a koji je kao takav bio opće prihvaćen, obilježen je u cijeloj Hrvatskoj u subotu, 30. studenoga Dan državnosti, pa tako i u  Sesvetskom Kraljevcu u organizaciji tog mjesnog odbora.

Tradicionalno je pri tom kod križa na mjesnom groblju u Cerju održana molitva za Domovinu i poginule u Domovinskom ratu koju je predvodio župnik Kraljevečki vlč. Vlado Letinčić. Pri tom je položen vijenac dok križa. Gradsku četvrt Sesvete pri tom je predstavljao zamjenik predsjednika Dražena Markota u nazočnosti predstavnika Mjesnog obora Sesvetski Kraljevec: predsjednik Bernard Grebenar, zamjenik Nikola Džaja i članovi odbora Ana Klarić, Željko Kovačić, Silvija Lažeta, Krešo Sever i Ante Karačić.

Nakon molitve kod križa, nazočni su potom zajedno s mnogobrojnim ostalim vjernicima te župe u župnoj crkvi u Sesvetskom Kraljevcu nazočili misi koju je predvodio župnik Letinčić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.5.2023. 18:16:46

Create Account