Dan državnosti RH jučer je obilježen u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.5.2020. 11:01:05
Dan državnosti RH jučer je obilježen u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Sesvete danas

Molitvom i polaganjem vijenca kod središnjeg križa na groblju u Cerju, te potom molitvom u župnoj crkvi obilježen je Dan državnosti u tom sesvetskom kraju.Povratkom blagdana na datum kad je konstituiran prvi demokratski izabran Hrvatski Sabor koji je pri tom proglasio Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom čime je ostvario povijesni san hrvatskog naroda, a koji je kao takav bio opće prihvaćen, obilježen je u cijeloj Hrvatskoj u subotu, 30. studenoga Dan državnosti, pa tako i u  Sesvetskom Kraljevcu u organizaciji tog mjesnog odbora.

Tradicionalno je pri tom kod križa na mjesnom groblju u Cerju održana molitva za Domovinu i poginule u Domovinskom ratu koju je predvodio župnik Kraljevečki vlč. Vlado Letinčić. Pri tom je položen vijenac dok križa. Gradsku četvrt Sesvete pri tom je predstavljao zamjenik predsjednika Dražena Markota u nazočnosti predstavnika Mjesnog obora Sesvetski Kraljevec: predsjednik Bernard Grebenar, zamjenik Nikola Džaja i članovi odbora Ana Klarić, Željko Kovačić, Silvija Lažeta, Krešo Sever i Ante Karačić.

Nakon molitve kod križa, nazočni su potom zajedno s mnogobrojnim ostalim vjernicima te župe u župnoj crkvi u Sesvetskom Kraljevcu nazočili misi koju je predvodio župnik Letinčić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.5.2020. 13:46:04

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account