Dan otvorenih vrata arheološkog nalazišta Kuzelin.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.9.2019. 11:46:45
Dan otvorenih vrata arheološkog nalazišta Kuzelin.

Foto: Muzej Prigorja

I ove je godine, peti put za redom Muzej Prigorja organizirao poučnu manifestaciju Dani otvorenih vrata Kuzelina.



Protekle nedjelje, 22. rujna održan je "5. Dan otvorenih vrata arheološkog nalazišta Kuzelin", jednog od najstarijih i najvrednih arheoloških nalazišta u Hrvatskoj, zbog čega je ono i ušlo u Europski projekt. 


"Muzej Prigorja ovime nastavlja educiranjem posjetitelja sa životom iz antičkog vremena – od rimskih igara, rimske škole, rimske mode, te rimske vojske i govorništva, a s ciljem popularizacije najznačajnijeg arheološkog nalazišta u Sesvetskom prigorju i svi posjetitelji mogu besplatno sudjelovati u svim radionicama i kroz igru učiti o načinu života u antičko doba  i, naravno, uživati u prirodi", izjavio nam je voditelj marketinga i PR-a Muzeja Prigorja Tomislav Mrčić.


Ove godine manifestacija je uključena u program Europskog tjedna mobilnosti kojim se potiče odabir aktivnih načina kretanja i kombiniranje hodanja s javnim prijevozom (sam lokalitet udaljen je od autobusne postaje oko 2 km uzbrdo/nizbrdo. Besplatan prijevoz tom prigodom omogućio je ZET. Također su u potpori prijevoza sudjelovali i pripadnici DVD-a Kašina.


Program je ostvaren sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2024. 13:08:20

Create Account