Danas održan tisućiti sesvetski sajam, Bandić kupovao kokoši

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.2.2020. 15:56:18
Danas održan tisućiti sesvetski sajam, Bandić kupovao kokoši

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Već dugi niz godina djeluje sesvetsko sajmište, svakim četvrtkom tisuće se ljudi slijeva na sajam, a danas je održano tisućito izdanje.




Sajam se održava četvrtkom još od pedesetih godina prošlog stoljeća, no današnji mali jubilej broji se od hrvatske samostalnosti. Povodom današnjeg jubileja, sajam je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić koji je pri tom kupio kokoši.  I jednog pijetla.


"Daj mi pet kokoši i jednog pijevca, je li dobar? Ne mogu kokoši bez pijevca", govorio je prodavačici danas najpoznatiji kupac na sajmu. Kaže, bit će za jaja, ali i ukras na imanju, vjerojatno misleći na ono nedaleko Samobora.  


Društvo prilikom kupnje činile su mu dvije Sesvećanke, pročelnice gradskih ureda za gospodarstvo Mirka Jozić i za mjesnu samoupravu, Renata Šimon, te predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić.   Naravno i cijela svita ostalih, a dočekali su ga Stanko Gačić, direktor Gradskih tržnica pod čijom ingerencijom je i sesvetsko sajmište, te voditelj sajmišta Zdenko Tolić koji nam je tom prigodom rekao da će ove godine sajmište biti rekonstruirano. 


"Ovo sada već ne izgleda dobro zato se ide u rekonstrukciju dovođenja vode i kanalizacije, uređenja prostora s unificiranim klupama, te unificiranim ugostiteljskim objektima sa svim sanitarnim uvjetima", izjavio je Tolić. 


Radovi bi trebali započeti na proljeće i biti završeni do kraja ljeta ili početka jeseni. 


Uz sajmište, direktor Gradskih tržnica Gačić obećao je i rekonstrukciju sesvetske tržnice u ovoj godini.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account