Danas otvoren drive in sesvetski sajam

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.4.2020. 13:35:45
Danas otvoren drive in sesvetski sajam

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Jutros u 8 sati otvoren je drive in sesvetski sajam, potpuno drugačiji od do sad znanog.



Na današnjem sesvetskom sajmu koji je nakon mjesec dana ponovo otvoren, ništa nije bilo isto kao do sad. Glavno sajmište je i dalje zatvoreno, a otvoren je dio gdje se i do sad prodavalo voće i povrće. Dvadesetak OPG-ova s područja sjeverozapadne Hrvatske ponajviše su prodavali presadnice povrća, te cvijeće - lončanice, no bila je i skromna ponuda povrća, ponajviše krumpira.


Na sajam se moglo ući isključivo s osobnim vozilom na jednu stranu, a na drugu se izlazilo, što je strogo kontrolirala redarska služba, pazeći da kupci pri tom drže potrebnu distancu. Nekima doista nije bilo jasno zašto ne mogu ući bez vozila, pa su negodovali, drugi su ušli s vozilom, pa im nije bilo jasno zašto mogu s vozilom, a ne mogu pješice, iako smo vidjeli i neke kupce s biciklima, a valjda su i ta dva kotača neka vrsta vozila. 



Dio kupaca je pozdravio sustav drive in, dok je drugi dio negodovao, posebice oni koji su do sajma došli pješice.  "Smatram da bi trebalo maknuti te aute od štandova i da svi mogu tu doći normalno", negodovala je gospođa Ana, dok je mladi gospodin Krešo pozdravio takvu odluku tvrdeći kako je jednostavnije kad vozilom dođeš do štanda i kupljenu robu odmah u njega ubaciš. 


No, tko zna, kako se popuštaju uvedene mjere opreza, možda će narednog četvrtka sajam biti u nekom drugačijem modalitetu od današnjeg, no možda ostane isti. U svakom slučaju niti prodavača niti kupca nije nedostajalo tijekom cijelog radnog vremena od 8 do 13, s time da se u 13 sati rampa spustila i više nije bio moguć ulazak kupaca.  


Ako ništa drugo dobra odluka nadležnih o otvaranju dijela sajmišta za pokretanje sesvetskog sajma, a o tome je li dobar drive in sustav ili bi trebalo biti nekako drugačije, najbolje je da odluči struka, jer se, po običaju niti kupci niti prodavači o tome ne mogu složiti.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account