Današnju akciju u Dumovcu Udomljavanje je fora poduprli su Milan Bandić i Dino Jelusić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.9.2019. 20:06:40
Današnju akciju u Dumovcu Udomljavanje je fora poduprli su Milan Bandić i Dino Jelusić

Foto: Azil Dumovec

U Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu, gradonačelnik Milan Bandić pridružio se danas dopodne akciji Udomljavanje je fora, koja je održana pod motom Upoznaj me u Dumovcu.



Ovo ljeto smo imali rekordan broj udomljenih pasa, u kolovozu ih je udomljeno čak 107, što dokazaje koliko dobrih ljudi ima koji se žele brinuti za životinje i na tome im zahvaljujem, istaknuo je gradonačelnik,te dodao da mu je velika želja da se dogodi dan kada u boksevima neće biti niti jednog psa.


Prema riječima direktora Zoološkog vrta Damira Skoka, preseljenjem akcije Udomljavanje je fora sa središnjeg zagrebačkog trga u Dumovec željelo se građane upoznati s mjestom gdje borave psi koje čekaju svoje nove vlasnike.


Trenutačno je u Dumovcu 150 pasa, a među najteže udomljivim psima su oni crni. Zato se upravo s njima fotografirao glazbenik Dino Jelusić.


„Mislim da će biti živo čudo ako se ja danas ne vratim kući s barem jednim psom. Obožavam pse i udomio bih najmanje polovinu pasa iz Dumovca, ali, nažalost, živim s roditeljima u malome stanu i za sada si to ne mogu priuštiti. Kod djeda u Požegi imam zlatnog retrivera i jedva sam čekao doći u Sklonište i barem se podružiti sa psima. Nisam znao da se crni psi teže udomljuju. Ne znam koja je ljudska psihologija. Kada gledam ove štence, ni ne primjećujem koje su boje. Svi su mi jednako neodoljivi“, kazao je Jelusić, vođa benda Animal Drive.


U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba trenutačno je 26 crnih pasa među kojima je 10 štenaca. Desetogodišnji Medo, najstariji crni pas iz Dumovca, upravo odlazi u novi dom, a rekorder po duljini boravka u Skloništu je Korly. Na istoj je adresi već godinu i pol. Iako mu se boravak na adresi koja je trebala biti privremena, oduljio, u Dumovcu vjeruju kako će Korly ovaj Božić dočekati u novom domu.


Rujanska se akcija Udomljavanje je fora naslonila na kampanju Samo tvoj.


Akcija se održava u organizaciji Grada Zagreba i Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u suradnji s udrugama Noina arka i Indigo. Rujanska akcija naslanja se na veliku kampanju Samo tvoj.


Azil Dumovec


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2024. 16:29:17

Create Account