Davor Filipović predstavio se sinoć u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.5.2021. 10:15:52
Davor Filipović predstavio se sinoć u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kandidat HZD-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović predstavio se u petak u Sesvetskom Kraljevcu.



Po kijametu od vremena, rekli bi u Bosni, ali pod nadstrešnicom NK Sesvetski Kraljevec predizborni govor okupljenim građanima održao je gradonačelnički kandidat Davor Filipović. Govoreći o sebi podsjetio je da je rođen u Sarajevu gdje je proveo najteže dječačke trenutke u životu pod kišom granata, dok su neki sadašnji gradonačelnički kandidati pjevali po Kanadi i trpali dolare u vlastite džepove. 


Bavio se i sportom, a kako je vrlo visok, prirodno je bila riječ o košarci, sportu u kojem je svoj obol dao svojedobno igrajući i za hrvatsku reprezentaciju. Upravo je košarka bila okidač dobivanja stipendije za studiranje u Americi, a potom je u Zagrebu i doktorirao ekonomiju  danas je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 


Govoreći o svojim protivnicima, spomenuo je usput najvažnije, istaknuo je Tomaševića kao suparnika iz suprotne strane, no najviše je paljbe osuo po Škori kojeg je nazvao "ratnim pjevačem u Kanadi" i apostrofirao kao naručitelja, kako reče, gnjusnog teksta u kojem mu se pokušava imputirati da je Srbin. 


"Pa što ako je netko i Srbin tko se nije okaljao o našu borbu i državu, međutim svi dobro znaju da su moji roditelji Hrvati  da su se usred Sarajeva izjašnjavali tako kad to nije tamo bilo baš preporučljivo", rekao je Filipović dodajući da je kao dijete i kršten uBukovici pokraj Tomislavgrada.


"Sve protivnike poštujemo osim ove trgovačke - parking skupine koju zanima samo pozicija kako bi se domogli poluga vlasti i novaca. Sjetite se samo kakvu su ulogu odigrali na prošlim predsjedničkim izborima kad su otvoreno stali uz komunistu, uz Milanovića nasuprot naše Kolinde. Ne osuđujem građane koji su mu dali glas, bili su zavedeni, pali s na njegove pošalice, no valjda im je sad jasno s kime imaju posla. To što Škoro radi nema nikakve veze s Domovinom osim u onom dijelu da ju ruše", kazao je Filipović, zaključujući svoj istup riječima da je sada bitno dati glas HDZ-u, a ne Škori, jer se vidi o kome i čemu se ovdje radi.


Na skupu su se obratili Mislav Herman, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, Ante Plazonić, predsjednik sesvetskog HDZ-a, Ante Deur, saborski zastupnik iz Sesveta i predstavnici domaćina iz Sesvetskog Kraljevca. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:24:13

Create Account