Dobra vijest: uskoro smanjenje sesvetskih prometnih gužvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.7.2019. 11:45:41
Dobra vijest: uskoro smanjenje sesvetskih prometnih gužvi

Foto: Sesvete danas, arhiva

Predsjednik sesvetskog vijeća Stjepan Kezerić najavio je skoro smanjenje enormnih prometnih gužvi u Sesvetama.



Strašni prometni krkljanac koji je od početka radova na Zagrebačkoj cesti vladao i još vlada u Sesvetama, a koji je dodatno bio potaknut velikim prometnim gužvama na zagrebačkoj obilaznici, od srijede bi trebao biti znatno ublažen. To nam je jutros potvrdio predsjednik sesvetskog Vijeća Stjepan Kezerić.


"Prije svega ispričavam se građanima na ovakvoj prometnoj situaciji koja je proteklih dana vladala u Sesvetama, ali, na žalost, druge opcije nije bilo, Vodovod je morao odnosno mora dovršiti rekonstrukciju svog cjevovoda u Zagrebačkoj i dijelu Brestovečke. Čuo sam, a i mnogi su me građani osobno zvali u vezi ovih radova navodno zbog nedovoljne njihove kapacitiranosti. U Vodovodu sam dobio objašnjenje i uvjeravanje da na postojećoj dionici radova svakodnevno radi desetak ljudi sa strojevima i to je optimalan broj, na tom dijelu gradilišta ne bi se moglo uvesti više ljudi,  jer da može, uvjeravaju u Vodovodu, to bi napravili", govori nam Kezerić dodajući da je razgovarao i s policijom te dogovorio model smanjenja gužvi.


"Od srijede privode se kraju  intenzivni radovi u prvoj fazi što će rezultirati  smanjenjem gužvi. Naime, u popodnevnom terminu, a prije popodnevne špice koja je bila, čini mi se i najveći problem, otvorit ćemo prema Centru Sesveta dvije trake što bi trebalo dati još veću protočnost", nastavlja Kezerić uvjeren kako će to umnogome utjecati na smanjenje gužvi kakve su sada.


Dodaje da se taj posao morao napraviti i kako je ipak najbolje te radove izvoditi u vrijeme ljetnih praznika i godišnjih odmora, kad je ipak manje vozila na cestama. 


"Cjelokupni radovi na Zagrebačkoj cesti  trebali bi biti završeni do 25. kolovoza kako je i planirano i kako je najavljeno, a potom nam slijedi preasfaltiravanje. Oštećene  trake u zoni radova u Zagrebačkoj i cijela Brestovečka. Time konačno završavamo najveće komunalne zahvate u Sesvetama", zaključuje Kezerić u nadi da će, kad radovi završe, građani ipak biti zadovoljni izvedenim.


Naredni veliki komunalni zahvati izgradnje cjelokupne kanalizacije na području Sesveta na onim prostorima gdje je još nema, trebali bi započeti naredne godine, no kako je to gigantski projekt financiran europskim novcem, o samom datumu njegova početka za sad još nije izdano službeno priopćenje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account