Dobrodol dobiva svjetlovod u svako domaćinstvo - besplatno

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.5.2021. 9:00:45
Dobrodol dobiva svjetlovod u svako domaćinstvo - besplatno

Foto: Elektroportal

Novcima europske unije sufinancira se izgradnja svjetlovodne mreže pri čemu će svaka obitelj moći dobiti besplatno optički priključak za internet neslućenih brzina.



U Dobrodolu je u četvrtak navečer održan je skup građana na kojem je predstavljen plan izgradnje mreže širokopojasnog interneta odnosno izgradnja mreže optike. 


Skup građana su organizirali kandidati za novi saziv Vijeća mjesnog odbora Dobrodol: Josip Bošnjak, Jelena Koren, Stanka Spevec i Matej Šibalić, a koji su se potrudili da Dobrodol uđe u plan izgradnje. Sredstva za izgradnju osigurana su iz EU fondova pa je priključenje objekata na mrežu za krajnje korisnike besplatno.


Skup je organiziran zbog prezentacije projekta te iskazivanja interesa za korištenje mreže obzirom da je priključenje na mrežu u potpunosti besplatno. 


Predstavnici poduzeća UNIS Telecom d.o.o., koji vode projekt, dali su sve potrebne informacije o projektu. Zainteresirani građani dali su podatke organizatorima skupa kako bi ih voditelji projekta povratno kontaktirali te pojedinačno definirali način i uvjete priključenja na mrežu. Plan je u idućih nekoliko mjeseci provesti mrežu te besplatno priključiti objekte na istu. Nakon priključenja krajnji korisnici sami mogu izabrati operatera te s njime definirati korisničke pakete.


Organizatori ističu da je projekt izuzetno bitan za razvoj Dobrodola i mogućnosti njegovih građana, ali i velikog broja poduzeća koja se nalaze na tome području. 


„Odaziv na skupu bio je velik te ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji nisu sudjelovali na skupu da se jave organizatorima i ostave svoje podatke kako bi ostvarili pravo priključenja na mrežu2, rekao nam je jedan od organizatora Josip Bošnjak.



Vezane vijesti
Ažurirano: 11.9.2023. 11:47:13

Create Account